Τζον Κατσιματίδης: Ο Έλληνας δισεκατομμυριούχος θέλει να αγοράσει το CNN

Το γεγονός ότι η μετοχή του CNN έχει πέσει τον τελευταίο διάστημα δεν φαίνεται να στεναχωρεί καθόλου, τον πάμπλουτο επιχειρηματία Τζον Κατσιματίδη

Ίσα-ίσα που του τον χαροποιεί καθώς επιχειρηματικοί κύκλοι της Αμερικής, κάνουν λόγο ότι έχει βάλει στόχο, μέσα στους επόμενους μήνες να εξαγοράσει το δημοφιλές κανάλι. « Το γεγονός ότι ο φίλος του, Ντόναλντ Τραμπ, δεν επικράτησε στις εκλογές, δεν του αφήνει μεγάλα περιθώρια απογοήτευσης. 

Ο Τζον θέλει να γυρίζει την τράπουλα υπέρ του, αγοράζοντας ένα κανάλι που επηρεάζει και τις πολιτικές εξελίξεις αλλά και την κοινή γνώμη», ισχυρίζονται οι δικοί του άνθρωποι.

Διαθέτει άλλωστε μια ολόκληρη ιστορία. Το διάσημο περιοδικό Forbes τον έχει συμπεριλάβει στους 100 πλουσιότερους άνδρες της Αμερικής, με προσωπική περιουσία που αγγίζει το αστρονομικό ποσό των 3 δισ. δολαρίων. 

« Η οικογένεια Κατσιματίδη είναι εξαιρετικά γαλαντόμα σε ότι έχει να κάνει με την πολιτική» λένε οι γνωρίζοντες. «Θέλει να παίζει ρόλο στα πράγματα γι΄αυτό και δεν είναι λίγες οι φορές που έχει χρηματοδοτήσει καμπάνιες. 

Ήταν μάλιστα από τους επιχειρηματίας που βγήκαν και υποστήριξαν ανοικτά τον Τραμπ». Αν αναρωτιέστε γιατί επέλεξε τον Τραμπ αντί του δημοφιλούς Μπάιντεν, η απάντηση είναι είναι μια : Τα πετρέλαια!
katsimatidis_trump_pence
Το αμερικανικό όνειρο

Ο Τζον Κατσιματίδης εγκατέλειψε το 1948 την Νίσυρο, καθώς οι γονείς του, αναζήτησαν μια καλύτερη ζωή στην Νέα Υόρκη. Και πέτυχε. 

Παρόλο που ο πατέρας του ήταν οδηγός λεωφορείου και μεγάλωσε στην επικίνδυνη περιοχή των μαύρων που δεν είναι άλλη από το Χάρλεμ , έδωσε ραντεβού με την επιτυχία ανοίγοντας το δικό του μπακάλικο, Red Αpple . Πήγαινε τόσο καλά που έφτασε να κάνει τζίρο, 25 εκατομμύρια δολάρια τον χρόνο.

Σε ηλικία μόλις 24 ετών, κατάφερε να εξαγοράσει την γνωστή στους νεοϋορκέζους αλυσίδα σουπερμάρκετ, Gristedes και αργότερα την εταιρεία United Refining Energy Corp., χάρη στην οποία διαθέτει πλέον 400 βενζινάδικα στην Νέα Υόρκη. Διαθέτει πάμπολλα εστιατόρια, εφημερίδα (την Hellenic Times newspaper) ακόμη και αεροπορικές εταιρίες.

Oπως τις C&S Acquisition και Capital Air Express που σχετίζονται με την ενοικίαση πολυτελών τζετ. Φυσικά οι δραστηριότητες δεν σταματούν εδώ. 

Θεωρείται ότι καλύτερο και στο real estate. Oι επιχειρήσεις του έχουν έδρα την Νέα Υόρκη, την Φλόριντα και τις Παρθένους νήσους και ο ίδιος χαίρεται την παρέα σημαντικών οικογενειών όπως αυτή των άλλοτε προέδρων Ρόναλντ Ρέιγκαν , Μπιλ Κλίντον αλλά και Ντόναλντ Τράμπ. 

Έχει κοιμηθεί τουλάχιστον τρεις φορές στον Λευκό Οίκο και έχει μεταφέρει με το λίαρ τζετ του σημαντικούς παράγοντες της πολιτικής αλλά και επιχειρηματικής ζωής των ΗΠΑ. 

Εκείνοι που τον γνωρίζουν καλά λένε ότι αν οι business είναι η μια του αγάπη, η άλλη είναι η πολιτική. 

Θέλει να έχει κι ο ίδιος άμεση πρόσβαση στην πολιτική σκηνή της χώρας του γι’ αυτό και δεν είναι τυχαίο ότι παρά τα δισεκατομμύρια που διαθέτει στις τράπεζες και τις υψηλές διασυνδέσεις που έχει με σημαντικά ονόματα της γερουσίας ,το 2009 του μπήκε η ιδέα να διεκδικήσει το χρίσμα του Δημάρχου της Νέας Υόρκης.

Μια φιλοδοξία που δεν ευοδώθηκε αλλά δεν σημαίνει ότι θα ισχύσει το ίδιο και στο μέλλον. Περίμενε το αποτέλεσμα των φετινών Αμερικάνικων εκλογών, για να αξιολογήσει μαζί με το επιτελείο του, αν είναι η κατάλληλη στιγμή για να ξαναδιεκδικήσει το χρίσμα.
katsimatidis_syz
Πάντως, με ή χωρίς CNN – λέγεται ότι θα προσφέρει γη και ύδωρ για να βρεθεί το συγκεκριμένο κανάλι στα χέρια του- ακούγεται ότι θα θελήσει ένα παίξει έναν σημαντικό ρόλο στο κοινωνικό γίγνεσθαι της πόλης του. 

Πρόσφατα μεταξύ αστείου και σοβαρού είπε σε ραδιοφωνική εκπομπή « Έχω την αίσθηση ότι κάποια στιγμή στο Δημαρχείο της Νέας Υόρκης ,κατά την προσφιλή συνήθεια των Ελλήνων, θα σπάσουν πιάτα». Οι φίλοι του κατάλαβαν πολύ καλά , τι ακριβώς εννοούσε…
epirusblog.gr
5 of 5
Τζον Κατσιματίδης: Ο Έλληνας δισεκατομμυριούχος θέλει να αγοράσει το CNN
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 1281738617175515020
item