Ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος στον Νότη Σφακιανάκη -Για παράνομη οπλοκατοχή και κατοχή ναρκωτικών

Αναβολή για τις 2 Δεκεμβρίου ζήτησε και πήρε ο Νότης Σφακιανάκης από το αυτόφωρο τριμελές πλημμελειοδικείο και αφέθηκε ελεύθερος.

Κατά την έξοδό του από τα δικαστήρια ο γνωστός τραγουδιστής δέχθηκε βροχή ερωτήσεων από τους δημοσιογράφους, ωστόσο το μόνο που απάντησε ήταν: «Δεν θέλω να πω κάτι. Θέλω να μη πω κάτι, γιατί θα σας πω άσχημα».

Ο Νότης Σφακιανάκης, ο οποίος χθες το βράδυ κατά τη διάρκεια μπλόκου της αστυνομίας για τα μέτρα του κορωνοϊού στη λεωφόρο Βουλιαγμένης συνελήφθη, καθώς στο πολυτελές του τζιπ βρέθηκαν ένα 9αρι πιστόλι, μία συσκευή teaser και 2 γραμμάρια ναρκωτικών ουσιών (πιθανότατα κοκαΐνη), έφτασε λίγο μετά τις 10 και μισή στην Εισαγγελία.

Έξω από την εισαγγελία με τις χειροπέδες στα χέρια ο Νότης Σφακιανάκης δήλωσε στους δημοσιογράφους ειρωνικά: «Είμαι εγκληματίας».

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για παράνομη οπλοκατοχή και κατοχή ναρκωτικών ουσιών προς ιδία χρήση και ο τραγουδιστής ανέμενε να ξεκινήσει η συνεδρίαση του δικαστηρίου, ώστε να ζητήσει αναβολή και τον ορισμό ρητής δικασίμου.

Σύμφωνα με το δικηγόρο του, Αλέξη Κούγια, «η κατηγορία της οπλοκατοχής του απεδόθη για τυπικούς λόγους, γιατί είχε λήξει η άδεια νομίμου κατοχής ενός μικρού όπλου διαμετρήματος 9 χιλιοστών, η οποία δεν είχε ανανεωθεί λόγω του κορωνοϊού. 

Το συγκεκριμένο όπλο κατείχε επί δεκαετίες για την προσωπική του ασφάλεια λόγω της ιδιομορφίας του επαγγέλματός του και των ωρών που εργάζεται και των χρημάτων που μεταφέρει, αφού πολλοί συνάδελφοί του έχουν πέσει θύματα ληστειών και επικίνδυνων υποθέσεων.

Όσον αφορά τη μικροποσότητα ναρκωτικών, η οποία βρέθηκε στο αυτοκίνητό του, ο κ. Σφακιανάκης δήλωσε ότι δεν ήταν δική του, δίδοντας πλήρεις εξηγήσεις γι’ αυτήν».


epirusblog.gr
5 of 5
Ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος στον Νότη Σφακιανάκη -Για παράνομη οπλοκατοχή και κατοχή ναρκωτικών
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 3810877623929161985
item