Γιάννενα: Επιμένει να δίνει θετικό σήμα η περιοχή του Άλσους

Με τρόπο που δε βοηθά στην εξαγωγή πολλών και ασφαλών συμπερασμάτων δημοσιοποίησε η ΔΕΥΑΙ τα αποτελέσματα των εβδομαδιαίων δειγματοληψιών της και αναλύσεων ακαθάρτων υδάτων για την ανίχνευση κορωνοϊού, που διενεργεί από την πρώτη φάση της πανδημίας σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Υγιεινής & Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας του Τμήματος Ιατρικής του πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Κι αυτό γιατί δημοσιοποίησε συνολικά τα αποτελέσματα των τριών τελευταίων αναλύσεων (9η, 10η και 11η), αναφέροντας ότι και στις τρεις αναλύσεις εντοπίστηκε θετικό σήμα στην περιοχή του Άλσους, σε δύο από τις τρεις αναλύσεις ανιχνεύτηκε θετικό σήμα στα σημεία δειγματοληψίας της οδού Μακαρίου, του Πανηπειρωτικού Σταδίου, της Βιομηχανικής Περιοχής και στην είσοδο των εγκαταστάσεων του Βιολογικού Καθαρισμού, ενώ σε μία μόνο ανάλυση (την 9η) εντοπίστηκε θετικό σήμα στα λύματα του Ζωγράφειου Οίκου Ευγηρίας και σε άλλη μία (10η) στην περιοχή Σεισμοπλήκτων. 

Σύμφωνα, πάντως, με πρόσφατες δηλώσεις της καθηγήτριας Επιδημιολογίας Ευαγγελίας Ντζάνη, από την ανάλυση των δειγμάτων επιβεβαιώνεται η φθίνουσα πορεία της κυκλοφορίας του ιού, όπως αυτή αποτυπώνεται και στα κρούσματα.

Στο μεταξύ, πριν από λίγες ημέρες παρελήφθη ένας αυτόματος δειγματολήπτης, ο οποίος είχε παραγγελθεί από τη ΔΕΥΑΙ μετά από σχετικό αίτημα του πανεπιστημίου και έχει ήδη ξεκινήσει η πειραματική χρήση του. 

Ο δειγματολήπτης θα τοποθετηθεί στην είσοδο των εγκαταστάσεων του Βιολογικού Καθαρισμού και θα διενεργείται λήψη δειγμάτων καθ’ όλο το 24ωρο, γεγονός που θα επιτρέψει τη διενέργεια αναλύσεων με μεγαλύτερη συχνότητα.

Πηγή: agon.gr

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Επιμένει να δίνει θετικό σήμα η περιοχή του Άλσους
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 8810580091666662405
item