Άρτα: Ο δήμος Ν. ΣΚΟΥΦΑ στο πλευρό των παραγωγών αγροτικών προιόντων

"Στη δύσκολη εποχή που διανύουμε και με δεδομένο ότι ο Δήμος μας παράγει το 60% της ετήσιας παραγωγής σε εσπεριδοειδή και ακτινίδια και το 80% σε ελιές σε επίπεδο Νομού στηρίζοντας γενικώς την οικονομία στην ευρύτερη περιοχή, οφείλουμε να επισημάνουμε την δραματική και απελπιστική κατάσταση που έχουν περιέλθει οι παραγωγοί μας...

Ξεκινώντας από τους ελαιοπαραγωγούς συνδημότες μας, καθώς αποτελούν και τη μεγαλύτερη παραγωγική δύναμη του Δήμου μας, επισημαίνουμε τη σημαντική απώλεια εσόδων που υπέστησαν  λόγω της πολύ χαμηλής τιμής της ελιάς.

Εξίσου σημαντική ήταν και η απώλεια εισοδημάτων για τους παραγωγούς των εσπεριδοειδών καθώς έμεινε  αδιάθετη μεγάλη ποσότητα των μανταρινιών της περιοχής μας.

Η απορρόφηση, ενώ είμαστε στο μέσο της εξαγωγικής διαδικασίας, είναι από ελάχιστη έως μηδενική. Οι τιμές είναι τουλάχιστον εξευτελιστικές.

Γνωστή η αιτία της υγειονομικής παγκόσμιας κρίσης που μαστίζει όλο τον κόσμο. Όπως όμως και γνωστή, η μέριμνα των αρμοδίων για όλες τις επαγγελματικές τάξεις. Εκτός κατά όπως φαίνεται των αγροτών που παράγουν.

Θέλουμε – Απαιτούμε – Διεκδικούμε τη στήριξη των παραγωγών μας που στην πλειοψηφία τους είναι μικροκληρούχοι, έχοντας προς επιβίωση μικρά εισοδήματα, καθώς αποτελεί το κύριο επάγγελμα για πολλούς  και την μοναδική πηγή των εσόδων τους.

Ως Δήμος Νικολάου Σκουφά, στην αγωνία των αγροτών της περιοχής μας, με οποιονδήποτε τρόπο θα είμαστε αλληλέγγυοι και δίπλα τους στην πρώτη γραμμή".

Πηγή: taneatismikrospilias24.com


epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Ο δήμος Ν. ΣΚΟΥΦΑ στο πλευρό των παραγωγών αγροτικών προιόντων
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 5855657439311296149
item