Χρυσοχοΐδης: Δείξαμε ανοχή στις πολιτικές εκδηλώσεις αλλά δεν υπήρχε άλλη επιλογή από το να διαλυθούν οι πορείες Χρυσοχοΐδης: Δείξαμε ανοχή στις πολιτικές εκδηλώσεις αλλά δεν υπήρχε άλλη επιλογή από το να διαλυθούν οι πορείες | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Χρυσοχοΐδης: Δείξαμε ανοχή στις πολιτικές εκδηλώσεις αλλά δεν υπήρχε άλλη επιλογή από το να διαλυθούν οι πορείες

Στην αντίδραση των δυνάμεων της αστυνομίας εν όψει των εκδηλώσεων για το Πολυτεχνείο, αναφέρθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, διευκρίνισε ότι η πορεία του ΚΚΕ θα διερευνηθεί, ενώ προειδοποίησε ότι δεν πρόκειται να επιτραπούν εκδηλώσεις για πορείες στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου, στις 6 Δεκεμβρίου.

«Δεν απαγορεύτηκαν οι πολιτικές εκδηλώσεις», λέει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Όπως είπε ο υπουργός, «το Πολυτεχνείο είναι το πολιτικό σύμβολο της μεταπολιτευτικής δημοκρατίας. Είναι μια μεγάλη γιορτή» και πρόσθεσε στον ΣΚΑΪ πως έδωσε εντολή στους αξιωματικούς της αστυνομίας να αναφέρουν την ιδιότητά τους και να εύχονται «χρόνια πολλά» στους εκπροσώπους φορέων και κομμάτων.

«Δεν απαγορεύτηκαν οι πολιτικές εκδηλώσεις, απαγορεύτηκαν οι πορείες και οι συναθροίσεις» είπε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ. 

Ο υπουργός συνέχισε λέγοντας πως «υπήρχε μια εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, με 50 συγκεντρωμένους, του ΚΚΕ με 200 με όλα τα πρωτόκολλα. Δεν ήταν ημέρα για να βάζουμε πρόστιμα σήμερα, ήταν μέρα δημοκρατίας, συνεννόησης και σύμπνοιας».

«Ήταν μια πολιτική εκδήλωση και αυτό έγινε στα όρια της ανοχής» συνέχισε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και τόνισε πως ανέλαβε την ευθύνη ώστε να διοργανωθούν οι εκδηλώσεις με όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας. «Όταν τελείωσαν αυτές οι εκδηλώσεις οι άνθρωποι έφυγαν. 

Δεν υπήρχε λόγος να επιβάλουμε κανένα τέτοιο πρόστιμο. Στη δημοκρατία οφείλουμε την συνεννόηση» είπε.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης για τα επεισόδια μετά στη Σταδίου

«Τιμώ το ΚΚΕ από μικρό παιδί» είπε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αναφερόμενος στα επεισόδια που ακολούθησαν στη συνέχεια στο κέντρο της Αθήνας. 

«Την ώρα που έχουμε 95% ΜΕΘ καλυμμένες, μια πολιτική παράταξη πραγματοποιεί συγκέντρωση στο κέντρο της πόλης με 1.500 άτομα» είπε και σημείωσε πως δέκα φορές ο αξιωματικός της αστυνομίας ζήτησε από τους υπεύθυνους της πορείας αυτής να διαλυθούν.

«Δεν υπήρχε επιλογή για την κυβέρνηση, για την αστυνομία, από το να διατάξει την διάλυση της πορείας» πρόσθεσε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας. 

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σημείωσε πως όλα τα περιστατικά αστυνομικής βίας που κατήγγειλε το ΚΚΕ θα διερευνηθούν. Ωστόσο, ο υπουργός πρόσθεσε: «Πρέπει να τελειώνει η υπόθεση με την τόσο μονομερή τοποθέτηση υπέρ κάποιων και εναντίον της αστυνομίας».

«Όσοι συνελήφθησαν θα πληρώσουν και πρόστιμο Covid»

«Το ένα είναι ότι σε όλους αυτούς που προσήχθησαν ή συνελήφθησαν θα επιβληθούν, πέρα από την ποινική μεταχείριση, covid πρόστιμα» ξεκαθάρισε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αν και έκανε λόγο για «ειδικές περιπτώσεις» όταν ρωτήθηκε για την γυναίκα που πήγε να αφήσει ένα λουλούδι στο Πολυτεχνείο και έφαγε πρόστιμο 300 ευρώ. 

Όπως τόνισε για την συγκέντρωση που έγινε θα διερευνηθούν όλες οι αιτίες, διότι εδώ υπάρχει παραβίαση διατάξεων που αφορούν τη δημόσια υγεία.

«Τι θέλαμε να πετύχουμε σήμερα;» διερωτήθηκε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και σημείωσε: «Να είναι ειρηνική ημέρα, να μην έχουμε καμιά απώλεια και το πετύχαμε. 

Να είναι δημοκρατική ημέρα, να μπορούν κόμματα, φορείς και πολίτες να εκφράσουν το καθήκον τους» είπε και κάλεσε τους πολίτες να κάνουν λίγο υπομονή ώστε να ξεπεραστεί η υγειονομική κρίση.


epirusblog.gr
5 of 5
Χρυσοχοΐδης: Δείξαμε ανοχή στις πολιτικές εκδηλώσεις αλλά δεν υπήρχε άλλη επιλογή από το να διαλυθούν οι πορείες
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 1957720285822798298
Σχόλια
item