Θεσπρωτία: Τα καταστήματα εστίασης στη Θεσπρωτία έχουν πλέον σοβαρό πρόβλημα και θέλουν στήριξη... Θεσπρωτία: Τα καταστήματα εστίασης στη Θεσπρωτία έχουν πλέον σοβαρό πρόβλημα και θέλουν στήριξη... | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Θεσπρωτία: Τα καταστήματα εστίασης στη Θεσπρωτία έχουν πλέον σοβαρό πρόβλημα και θέλουν στήριξη...

Τα καταστήματα εστίασης στη Θεσπρωτία, μετά και το δεύτερο lockdown, έχουν πλέον πρόβλημα σοβαρό.  

Όπως λένε στο πρώτο κύμα της πανδημίας το σύνολο της κοινωνίας, όπως και ο κλάδος της εστίασης, έδωσε εξαιρετική προσοχή και διαφύλαξε την χώρα από την κατάρρευση, τηρώντας τους υγειονομικούς περιορισμούς.  

Στο οικονομικό κομμάτι, όμως, που αφορά την στήριξη της εστίασης, έγιναν, υποστηρίζουν, λάθος χειρισμοί, που συνεχίζονται μέχρι και μετά το δεύτερο lockdown. 

Αρχικά και μόνο τα οριζόντια μέτρα στήριξης, χωρίς κανέναν κλαδικό διαχωρισμό, οδήγησε σε σπατάλη πολύτιμων πόρων, καθώς 8 μήνες μετά ο κλάδος έχει συσσωρεύσει επιπλέον χρέη. 

Η εστίαση είναι πολυεπίπεδη, πολύμορφη και προερχόμενη από μια δεκαετία χρεοκοπίας, δεν μπορεί να στηριχθεί με λύσεις αποσπασματικές. 

Απαιτείται κεντρικός σχεδιασμός ώστε να αντιμετωπίσει την πανδημία αλλά και να λειτουργήσει σε ένα υγιές επιχειρηματικό περιβάλλον, όταν η υγειονομική κρίση παρέλθει.


epirusblog.gr
5 of 5
Θεσπρωτία: Τα καταστήματα εστίασης στη Θεσπρωτία έχουν πλέον σοβαρό πρόβλημα και θέλουν στήριξη...
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 639859278519775987
Σχόλια
item