Γιάννενα: Ο Δήμος Ιωαννιτών συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων

Ο Δήμος Ιωαννιτών με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην αναγκαιότητα για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού αναφορικά με τη μείωση των αποβλήτων, λαμβάνει μέρος στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων 21-29/11/2020 σε συνεργασία με το Followgreen.gr/ioannina. Το θέμα της φετινής Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μείωσης Αποβλήτων είναι: «Αθέατα Απόβλητα – Ποιο είναι το πραγματικό βάρος τους;».

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμοςσυμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτωνμέσω δύο δράσεων:

1. Σχολεία εν δράσει
Στα δημοτικά σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η δράση υλοποιείται με προβολή ενημερωτικού υλικού αναφορικά με τα «Αθέατα Απόβλητα» και τη μείωση αποβλήτωνείτε μέσω των καθηγητών (εντός ωρών τηλεκπαίδευσης), είτε μέσω των γονέων στους μαθητές. 

2. Δημότες εν δράσει
Στη δημοτική πλατφόρμα ανακύκλωσης Followgreen.gr/Ioannina, η δράση υλοποιείται μέσω της συμμετοχής των δημοτών-χρηστών της πλατφόρμας σε δύοΠράσινες Αποστολές – GreenMissionsπου περιλαμβάνουν ενημερωτικό υλικό (άρθρα, βίντεο, κουίζ) αναφορικά με τα «Αθέατα Απόβλητα» και τη μείωση αποβλήτων.

Λάβετε μέρος εδώ: www.followgreen.gr/ioannina/Mission/Single/2721

Οι δράσειςπραγματοποιούνται αποκλειστικά κατά τη διάρκεια της EWWR 2020, μεταξύ 21-29 Νοεμβρίου 2020, υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ), που είναι ο εθνικός συντονιστής των δράσεων πρόληψης δημιουργίας αποβλήτων που υλοποιούνται μέσω της ευρωπαϊκής πλατφόρμας EWWR (www.ewwr.eu). 

Μέσω της περιβαλλοντικής αυτής δράσης ο Δήμος μέσω της δημοτικής πλατφόρμας ανακύκλωσης, καθώς και με τα σχολεία που συμμετέχουν θα λάβει προβολή σε Ευρωπαϊκό επίπεδοκαι υποψηφιότητα στα απονεμόμενα βραβεία της EWWR.

Σας καλούμε όλους να λάβετε μέρος στην ευρωπαϊκή δράση και να γίνεται μέρος της προσπάθειας για ένα καλύτερο περιβάλλον!

Eυελπιστούμε στη θετική σας ανταπόκριση.

Πηγή: vimanews.gr

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Ο Δήμος Ιωαννιτών συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 7620246508802644346
item