Συναγερμός στη Φλώρινα: Πολλά κρούσματα κορωνοϊού σε γηροκομείο

Πολλά κρούσματα κορωνοϊού σε εργαζόμενους και τρόφιμους εντοπίστηκαν στο Γηροκομείο Φλώρινας, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στον ΕΟΔΥ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, σε προληπτικό έλεγχο βρέθηκε θετικός εργαζόμενος του γηροκομείου. Ως εκ τούτου, ακολουθήθηκε διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών του, τόσο με τους υπόλοιπους εργαζόμενους όσο και με τους τρόφιμους του γηροκομείου.

Τα περισσότερα δείγματα βγήκαν θετικά, ενώ οι υπεύθυνοι του ΕΟΔΥ είναι εν αναμονή των υπολοίπων δειγμάτων που ελήφθησαν σήμερα από τρόφιμους.

Αρκετοί από αυτούς νοσηλεύονται στο νοσοκομείο με βαριά συμπτώματα, ενώ αρκετοί είναι και οι διασωληνωμένοι, μεταξύ των οποίων και ο υπεύθυνος του Γηροκομείου Φλώρινας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η ραγδαία μετάδοση του κορωνοϊού σε τρόφιμους και εργαζόμενους, καθώς και η ραγδαία επιδείνωση της υγείας αρκετών εξ αυτών έχει προκαλέσει την έντονη ανησυχία στους υπεύθυνους του ΕΟΔΥ και στους φορείς της περιοχής.

Νωρίτερα, ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης, επισήμανε ότι υπάρχει σταθεροποίηση της επιδημιολογικής εικόνας του κορωνοϊού στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και οι ειδικοί στρέφουν την προσοχή τους στη Φλώρινα. 

Από την πλευρά του, ο υπεύθυνος γιατρός του ΕΟΔΥ στη Δυτική Μακεδονία, Ιορδάνης Ρωμιόπουλος, τόνισε ότι θα πρέπει να δοθεί βαρύτητα στη Φλώρινα, όπου, όπως είπε, «υπάρχει μεγαλύτερο πρόβλημα, καθώς ακόμη έχουμε αυξημένα νούμερα».


epirusblog.gr
5 of 5
Συναγερμός στη Φλώρινα: Πολλά κρούσματα κορωνοϊού σε γηροκομείο
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 7076292784565052646
item