Τα πιο Γερά και Δυνατά Παιδιά Γεννιούνται μία Συγκεκριμένη Εποχή του Χρόνου

Να, λοιπόν, που οι εποχές του χρόνου παίζουν έναν πολύ ακριβή ρόλο κατά την διάρκεια μίας εγκυμοσύνης, ο οποίος διαμορφώνει το παιδί που θα γεννηθεί, ενδεχομένως, είτε ως προς το ύψος που θα πάρει, είτε ως προς την ευφυΐα του ή ακόμα και την σωματική διάπλαση.

Ωστόσο, μέχρι να μελετηθούν αυτές οι περιπτώσεις που προαναφέραμε και μέχρι να βγουν κάποια στατιστικά αποτελέσματα για αυτές, αξίζει να δούμε τι είναι εκείνο που δίνει περισσότερη δύναμη στα παιδιά.

Παράλληλα, αξίζει να σκεφτούμε και να αναλογιστούμε τον ρόλο που έχει η Φύση και το Περιβάλλον στο οποίο ζει μία έγκυος γυναίκα μέχρι να γεννηθεί και να μεγαλώσει το παιδί της. 

Αν η πόλη, το δάσος, τα βουνά, η θάλασσα, το Κλίμα γενικότερα, το Φεγγάρι ή και άλλες συνθήκες μπορούν να διαμορφώσουν την ανάπτυξη ενός παιδιού, πέρα από τα κληρονομικά γονίδια που φέρει. -d-

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Έσεξ δηλώνουν ότι τα παιδιά που γεννιούνται μια συγκεκριμένη εποχή του χρόνου είναι πιο δυνατά και επιτυγχάνουν υψηλότερες επιδόσεις σε κάθε πτυχή της ζωής τους.

Η σχετική μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση International Journal of Sports Medicine δείχνει ότι όσα παιδιά γεννιούνται το φθινόπωρο και συγκεκριμένα το Νοέμβριο τρέχουν κατά 10% πιο γρήγορα, πηδούν κατά 12% ψηλότερα και είναι κατά 15% πιο δυνατά από ένα παιδί ίδιας ηλικίας που γεννήθηκε τον Απρίλιο, το Μάιο ή τον Ιούνιο.

Οι ερευνητικές δοκιμές έδειξαν επίσης ότι τα παιδιά που είχαν γεννηθεί τον Οκτώβριο ήταν πιο δυνατά από όλα τα άλλα παιδιά, εκτός από αυτά που γεννήθηκαν το Σεπτέμβριο και το Νοέμβριο.

Η παράδοξη αυτή συσχέτιση, εξηγούν οι ερευνητές, οφείλεται πιθανώς στα αυξημένα επίπεδα βιταμίνης D λόγω της έκθεσης στον ήλιο κατά τα τελευταία στάδια της εγκυμοσύνης.

Προκειμένου να καταλήξουν στο συμπέρασμα αυτό, οι ερευνητές μελέτησαν 8.000 παιδιά και κατέγραψαν πληροφορίες για τη φυσική τους κατάσταση και τη μυϊκή τους δύναμη.

onmed.gr και fumara.gr

epirusblog.gr
5 of 5
Τα πιο Γερά και Δυνατά Παιδιά Γεννιούνται μία Συγκεκριμένη Εποχή του Χρόνου
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 4606549315173665154
item