Γιάννενα: «Επί τάπητος» τα έργα υποδομών και η διαχείριση της κρίσης στον τουρισμό

Σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων είχαν οι «Ορίζοντες Ηπείρου».

Aπό την πλευρά της παράταξης συμμετείχαν ο επικεφαλής Σπύρος Ριζόπουλος και ο αναπληρωτής Συντονιστής Σπύρος Υφαντής. 

Η Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων εκπροσωπήθηκε από το σύνολο του ΔΣ. Συγκεκριμένα παρέστησαν ο πρόεδρος Σπυρίδων Σουρέλης, ο Α’ Αντιπρόεδρος Στάθης Σιούτης, ο Β’ Αντιπρόεδρος Λευτέρης Ζαρκάδας, ο γραμματέας Θόδωρος Βαντώλας, ο ταμίας Δημοσθένης Πατερούσης και τα μέλη Γιώργος Τάσσος και Έφη Εξάρχου.

Βασικοί άξονες της συζήτησης ήταν τα έργα υποδομών, οι προτάσεις για την διαχείριση της κρίσης που περνάει ο κλάδος στην εποχή της πανδημίας και η εύρεση νέων τρόπων ανάδειξης της φυσικής ομορφιάς, ο στρατηγικός σχεδιασμός, ο σχεδιασμός επικοινωνίας με απώτερο στόχο την μεταμόρφωση του νομού σε πιο ελκυστικό προορισμό.

Τα βασικά ζητήματα στον τομέα του τουρισμού, σύμφωνα με το Δ.Σ. της Ένωσης, εστιάζουν μεταξύ άλλων, στην ανάγκη ολοκλήρωσης του οδικού άξονα από τη Μεσσηνία μέχρι την Κακαβιά, στο ταμείο Ανάκαμψης που θα πρέπει να γίνει και ταμείο «Επιβίωσης» με πρώτη άμεση ανάγκη την αναπλήρωση τζίρου με βάση το 2019 στο 70%, και στο γεγονός ότι οι περιφέρειες θα πρέπει να δώσουν περισσότερα χρήματα, να διαμορφωθεί ένα επιπλέον πρόγραμμα διακριτό για τους ξενοδόχους έως και 100.000 ανά επιχείρηση και εφόσον διαμορφωθεί το απαραίτητο πλαίσιο να παρακρατηθούν από το επόμενο ΕΣΠΑ 2021-2027.

Όπως σημείωσαν οι ξενοδόχοι, για το σχέδιο Ανάπτυξης του Τουρισμού απαιτείται ο επανακαθορισμός στρατηγικής να βασιστεί στην ψηφιακή προβολή του τουρισμού, η αναγκαία η τροποποίηση του «Καλλικράτη» για του διαμόρφωση ειδικού φορέα τουρισμού που να ενσωματώνει όλους τους σχετικούς φορείς και αυτοδιοίκηση στα πρότυπα του αντίστοιχου φορέα του νομού Χαλκιδικής, η δυνατότητα έλευσης φυσικού αερίου στην περιοχή, η ολοκλήρωση του βόρειου τμήματος του άξονα Ε65, η ίδρυση Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων στα Ιωάννινα και η Ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας.

Ο κ. Ριζόπουλος πρόσθεσε μια σειρά απαραίτητων ενεργειών που πρέπει να δρομολογηθούν, όπως την ανάγκη δημιουργίας στρατηγικής για εδραίωση ταυτότητας που θα καθιστά την Ήπειρο και τα Γιάννενα ελκυστικά για τους επισκέπτες, τη διαμόρφωση στρατηγικής για συνολικές παρεμβάσεις που θα καταστήσουν ενδιαφέρουσα τη διαμονή περισσότερες ημέρες και τη δέσμευση ως παράταξη και αργότερα εφόσον εκλεγεί ως περιφερειάρχης τη σύναψη συμφωνιών με αεροπορικές γραμμές σε χώρες που το business και marketing plan καθιστούν ως σημαντικές ως χώρες στόχους με άμεση χρηματοδότηση της Περιφέρειας

Πηγή: proinoslogos.gr

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: «Επί τάπητος» τα έργα υποδομών και η διαχείριση της κρίσης στον τουρισμό
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 4611252931747793461
item