Γιάννενα: Κινητοποιήθηκε η πρώτη μονάδα στο «Χατζηκώστα» Γιάννενα: Κινητοποιήθηκε η πρώτη μονάδα στο «Χατζηκώστα» | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Κινητοποιήθηκε η πρώτη μονάδα στο «Χατζηκώστα»

Σήμερα Τρίτη επρόκειτο σύμφωνα με τον σχεδιασμό που ανακοινώθηκε την περασμένη Πέμπτη από την 6η ΥΠΕ και τον Γεν. Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας να ξεκινήσει η λειτουργία των δύο Μονάδων για ασθενείς covid στο Χατζηκώστα, με συνολικά 24 κλίνες, η μία εκ των δύο όμως λόγω των έκτακτων συνθηκών και αναγκών, ήταν σχεδόν πλήρης από χθες… 

Τα περίεργα αυτής της υγειονομικής και όχι μόνο, κρίσης είναι πολλά και ένα ακόμη είναι και το ότι ενώ στο Πολυδύναμο του Χατζηκώστα χθες το μεσημέρι νοσηλεύονταν ήδη εννέα ασθενείς με covid και ο αριθμός αναμενόταν να αυξηθεί, αφού είχαν ήδη προκύψει και άλλα περιστατικά, που θα χρειαζόταν νοσηλεία, οι αποφάσεις για τις μετακινήσεις του ιατρικού προσωπικού, δεν είχαν εκδοθεί. 

Συνέπεια αυτού, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο νοσοκομείο Χατζηκώστα Κων. Καλαμπόκας είναι, να υπάρχουν ασθενείς που τυγχάνουν των υπηρεσιών ιατρικής παρακολούθησης από το υπάρχον προσωπικό του νοσοκομείου και όχι από το επιπλέον προσωπικό, που θα έπρεπε ήδη να βρίσκεται στη θέση του.

Ο κ. Καλαμπόκας τόνισε, ότι το Χατζηκώστα βρέθηκε να αντιμετωπίζεται ως σάκος του μποξ και από την πολιτική ηγεσία και από υγειονομικούς φορείς, χωρίς όμως να φέρει την παραμικρή ευθύνη για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

«Από την πρώτη στιγμή είπαμε, ότι εφόσον απαιτηθεί από τις ανάγκες, το νοσοκομείο και οι εργαζόμενοι θα δηλώσουν «παρόντες», αρκεί να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα στις υποδομές και στο προσωπικό. 

Στο θέμα των υποδομών, οι εργασίες στο Πολυδύναμο ώστε να λειτουργήσουν σύγχρονες Μονάδες Λοιμωδών, θα τελειώσουν το βράδυ (σ.σ χθες) αλλά για το προσωπικό ακόμη δεν έχουν υπογραφεί οι αποφάσεις. 

Αντιθέτως, ενώ από τις 26 Οκτωβρίου το νοσοκομείο νοσηλεύει δύο ασθενείς με covid, την Κυριακή προστέθηκαν άλλοι τέσσερις (ηλικιωμένοι από το Γηροκομείο της Μητρόπολης) και άλλοι τρεις από το ιδιωτικό Οίκο Ευγηρίας και μέχρι το τέλος της εφημερίας, η πρώτη Μονάδα θα είναι πλήρης. 

Κακώς βάλλεται το Χατζηκώστα που έγινε σάκος του μποξ για κάποιους, τη στιγμή που δεν ενισχύθηκε με προσωπικό και δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη οι υποδομές του», ανέφερε ο κ. Καλαμπόκας.   

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Κινητοποιήθηκε η πρώτη μονάδα στο «Χατζηκώστα»
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 7636260346096902443
Σχόλια
item