Προειδοποίηση Μπάιντεν: Αύξηση θανάτων αν δεν συνεργαστεί ο Τραμπ στη μετάβαση της εξουσίας

 

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, προειδοποιώντας ότι «θα πεθάνουν περισσότεροι άνθρωποι, εάν ο Τραμπ δεν συνεργαστεί για να γίνει ομαλή η μετάβαση της εξουσίας».

Ο 73χρονος Δημοκρατικός εξήρε την ανάγκη συντονισμού κατά τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου ώστε να αντιμετωπιστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού.

Αναφερόμενος στην άρνηση του προέδρου Τραμπ να αναγνωρίσει την ήττα του στις εκλογές παρά τις εκκλήσεις και των δύο πλευρών, ο Τζο Μπάιντεν έκανε λόγο για «πλήρη ανευθυνότητα».

Το επιτελείο Τραμπ εξαπέλυσε μια σειρά από νομικές προκλήσεις στον απόηχο των αποτελεσμάτων στις αμερικανικές εκλογές, αμφισβητώντας το αποτέλεσμα. Στόχος του να ανατρέψει την καταμέτρηση στις πολιτείες κλειδιά με το επιχείρημα ότι υπήρξαν άκυρες ή λανθασμένες ψήφοι που μέτρησαν. Μέχρι στιγμής δεν έχει αποδειχθεί οποιαδήποτε «απάτη», όπως ο ίδιος ισχυρίζεται.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτός που αναλαμβάνει τη διαδικασία της μετάβασης της εξουσίας είναι ένας πρόσωπο διορισμένο από τον Τραμπ και, μέχρι στιγμής, δεν έχει αναγνωρίσει τον Μπάιντεν και την αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις ως νικητές των εκλογών.

Αυτό σημαίνει ότι το νέο ηγετικό δίδυμο των ΗΠΑ δεν έχει πρόσβαση στις σχετικές ενημερώσεις με αποτέλεσμα να δημιουργείται σοβαρό κενό στις μεταβατικές διαδικασίες.

Σύμφωνα με συμβούλους του Μπάιντεν, η άρνηση του Τραμπ να συνεργαστεί στο πλαίσιο της μεταβατικής αυτής περιόδου συνεπάγεται ότι η νέα κυβέρνηση έχει εξαιρεθεί από τους σχεδιασμούς και τη στρατηγική διανομής του εμβολίου για τον κορωνοϊό.

«Αντιλαμβάνεται κανείς τι συμβαίνει; Είναι για να σώσουμε ζωές, πραγματικά, αυτό δεν είναι υπερβολή», είπε χαρακτηριστικά ο Μπάιντεν από το Ντέλαγουερ.

Επιπλέον, κάλεσε τα μέλη και των δύο κομμάτων στο Κογκρέσο να ενωθούν και να ψηφίσουν ένα νέο πακέτο οικονομικών μέτρων, παρόμοιο με εκείνο που ψήφισε η Βουλή των Αντιπροσώπων τον Μάιο και αναθεωρήθηκε τον Οκτώβριο, για την ανακούφιση από τις ζημιές που έχει προκαλέσει στην οικονομία η πανδημία.

«Μόλις νικήσουμε τον ιό και δώσουμε οικονομική βοήθεια σε εργαζόμενους και επιχειρήσεις, τότε μπορούμε να ξεκινήσουμε να ξαναοικοδομούμε καλύτερα από πριν», τόνισε.

Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε ακόμη ότι θέλει να δημιουργήσει 3 εκατομμύρια «καλά αμειβόμενες» θέσεις εργασίας, ιδίως στους τομείς της τεχνολογίας, των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και της πράσινης ενέργειας.

Αντιμέτωπος με νέα απαγορευτικά μέτρα που έχουν τεθεί για τον περιορισμό της αναζωπύρωσης της πανδημίας Covid-19, ο Μπάιντεν τόνισε ότι πρέπει να δοθεί «άμεση στήριξη» στην οικονομία.

«Το σχέδιό μας είναι να δημιουργήσουμε εκατομμύρια καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας στην μεταποιητική βιομηχανία, στην κατασκευή αυτοκινήτων, προϊόντων, τεχνολογίας, τις οποίες θα χρειαστούμε στο μέλλον για να είμαστε ανταγωνιστικοί απέναντι στον υπόλοιπο κόσμο.

Θα αγοράζουμε αμερικανικά προϊόντα», είπε κατά τη διάρκεια ομιλίας για την οικονομία από το προπύργιό του στο Γουίλιμινγκτον στο Ντέλαγουερ.

Στόχος του όπως είπε είναι να ορίσει ελάχιστο ωρομίσθιο 15 δολάρια.
epirusblog.gr
5 of 5
 
Προειδοποίηση Μπάιντεν: Αύξηση θανάτων αν δεν συνεργαστεί ο Τραμπ στη μετάβαση της εξουσίας
epirusblog.gr
5 of 5
 
κοσμος 2998676117596397326
item