Θεσπρωτία: Κλείσανε και στη Θεσπρωτία Δημ. Σχολεία, Νηπιαγωγεία, Παιδικοί Σταθμοί... Στα πάρκα τα μικρά με γονείς και παππούδες

Από τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου η εκπαίδευση μπήκε σε νέο καθεστώς, καθώς εκτός από τα Πανεπιστήμια, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια,  εξ αποστάσεως εκπαίδευση γίνεται τόσο στα δημοτικά σχολεία, όσο και τα νηπιαγωγεία.

Για δύο εβδομάδες, αρχής γενομένης από τη Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου, έκλεισαν πανελλαδικά τα δημοτικά σχολεία  και τα νηπιαγωγεία, ενώ θα παραμείνουν ανοικτές όλες οι μονάδες ειδικής εκπαίδευσης. 

Στη Θεσπρωτία τα μικρά βγαίνουν στα πάρκα με γονείς, όσοι δεν εργάζονται,  και παππούδες

Η πρωτοβάθμια εκπαίδευση λειτουργεί εξ αποστάσεως με δύο αλληλένδετους τρόπους, με την εκπαιδευτική τηλεόραση και τη σύγχρονη τηλεκπαίδευση:

Εκπαιδευτική τηλεόραση: Από τη Δευτέρα το πρωί στις 9 π.μ. – πρώτη ημέρα εφαρμογής των μέτρων – άρχισαν να προβάλλονται από την ΕΡΤ2 τηλεοπτικά μαθήματα για μαθητές δημοτικού. 

Σύγχρονη τηλεκπαίδευση: Η Διεύθυνση κάθε σχολείου σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς, κατάρτισε  πρόγραμμα σύγχρονης τηλεκπαίδευσης.

Η τηλεκπαίδευση θα ξεκινήσει την Τετάρτη, μετά τη σχολική αργία της 17ης Νοεμβρίου. 

Η τηλεκπαίδευση είναι υποχρεωτική, η κάθε διδακτική ώρα θα έχει διάρκεια 30’ (μετά από σχετική εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής  (στα Γυμνάσια και στα Λύκεια η διδακτική ώρα στην τηλεκπαίδευση είναι 40’), και θα πραγματοποιείται από τις 2 έως τις 5 μμ. για τα Δημοτικά, και 2 με 4:20 για τα Νηπιαγωγεία, συμπεριλαμβανομένων μικρών διαλειμμάτων.

Προκρίθηκε το μεσημεριανό/απογευματινό ωράριο. 

Αφενός, για να διευκολυνθούν οι οικογένειες, είτε επειδή έχουν μεγαλύτερα παιδιά που κάνουν τηλεκπαίδευση τις πρωινές ώρες είτε επειδή οι γονείς τηλε-εργάζονται, και επίσης όλοι κάνουν χρήση συσκευών για την εξ αποστάσεως εργασία ή εκπαίδευση, αφ’ ετέρου για να περιοριστεί η ταυτόχρονη χρήση όλων των δικτύων από μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενους κ.ο.κ

Το κλείσιμο στα δημοτικά σχολεία και στα νηπιαγωγεία έως και τις 30 Νοεμβρίου για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού, συμπαρασύρει και τους δημοτικούς και ιδιωτικούς βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς.

Πηγή: katoci.blogspot.com

epirusblog.gr
5 of 5
Θεσπρωτία: Κλείσανε και στη Θεσπρωτία Δημ. Σχολεία, Νηπιαγωγεία, Παιδικοί Σταθμοί... Στα πάρκα τα μικρά με γονείς και παππούδες
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 6128917667527470839
item