Έφυγε από τη ζωή η Μαρία Μοσχολιού: Ποια ήταν η εμβληματική πρωθιέρεια στην Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας; – Φωτογραφίες

Έφυγε από τη ζωή η Μαρία Μοσχολιού, η επί πολλά έτη πρωθιέρεια στην Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας.

Η Μαρία Μοσχολιού γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στη δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου.

Πήρε μέρος σε αρκετές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου, όπως η Μαρία Πενταγιώτισσα με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τον Ανδρέα Μπάρκουλη.

Συμμετείχε στις περισσότερες τελετές αφής Ολυμπιακής Φλόγας, ως Πρωθιέρεια,  συνολικά τέσσερις φορές σε θερινούς αγώνες τα έτη: 1968, 1972, 1976 και 1980.

 «Είναι απίστευτο το συναίσθημα να “δημιουργείς” το Ολυμπιακό Φως. Είναι απίστευτο στη συνέχεια να βλέπεις τι συμβαίνει στις χώρες, όπου ταξιδεύει η Ολυμπιακή Φλόγα. 

Δεν θα ξεχάσω ποτέ την υποδοχή που έγινε στο Μεξικό το 1968, όταν η Φλόγα περνούσε σε δρόμους στρωμένους από λουλούδια. 

Το 1972, για το Μόναχο, βρέθηκα στα σύνορα Αυστρίας – Γερμανίας, επίσης στην υποδοχή της φλόγας, όπου πραγματοποιήθηκαν απίστευτα όμορφες τελετές. 

Στο Μόντρεαλ το 1976 η Φλόγα έφθασε με ακτίνες λέιζερ και θυμάμαι που ο πρωθυπουργός Πιέρ Τριντό στην ομιλία του είπε ότι αν οι αρχαίοι Έλληνες μπορούσαν να δουν αυτή την αστραπιαία μετάδοση της Φλόγας τότε θα έλεγαν πώς έγινε με τη παρέμβαση των θεών» είχε παραδεχτεί σε μια σπάνια εξομολόγησή της στην ιστοσελίδα patrisnews.gr.

Όπως αναφέρεται στο διαδίκτυο, οι Καναδοί της είχαν χαρίσει μια επίχρυση Ολυμπιακή δάδα και μία μεγάλη σημαία των αγώνων.

Πηγή φωτογραφιών: facebook, cosmopoliti

epirusblog.gr
5 of 5
Έφυγε από τη ζωή η Μαρία Μοσχολιού: Ποια ήταν η εμβληματική πρωθιέρεια στην Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας; – Φωτογραφίες
epirusblog.gr
5 of 5
show biz 4642478128248914038
item