Τουρκία: Η κρατική τηλεόραση δημοσιεύει, και στα ελληνικά, βίντεο που κατηγορεί τον Μακρόν Τουρκία: Η κρατική τηλεόραση δημοσιεύει, και στα ελληνικά, βίντεο που κατηγορεί τον Μακρόν | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Τουρκία: Η κρατική τηλεόραση δημοσιεύει, και στα ελληνικά, βίντεο που κατηγορεί τον Μακρόν

Βίντεο με το οποίο επιχειρεί να κατηγορήσει τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και να τον παρουσιάσει σαν εχθρό του Ισλάμ, δημοσίευσε το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT.

Το βίντεο το οποίο δημοσιεύεται και με ελληνικούς υπότιτλους ξεκινά κατηγορώντας τον Μακρόν ότι εξέδωσε θρησκευτική οδηγία κατά του Ισλάμ, ενώ σε φωτογραφία εμφανίζεται ο Γάλλος πρόεδρος φορώντας ένα σαρίκι. 

Ο αφηγητής συνεχίζει αναφέροντας ότι οι μουσουλμάνοι ανά τον κόσμο είναι οργισμένοι και μποϊκοτάρουν τα γαλλικά προϊόντα, ενώ αναφέρεται και στο Charlie Hebdo λέγοντας ότι εμφανίζεται ως «προπύργιο της ελευθερίας του λόγου» και αναδημοσιεύει τα επίμαχα σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ «για να προσελκύσει την προσοχή».

Το πρόβλημα της Ευρώπης με το Ισλάμ

Το πρόβλημα της Ευρώπης με το Ισλάμ

Posted by TRT Greek on Monday, November 2, 2020

Δείτε εδώ το video: https://www.facebook.com/watch/?ref=external&v=711486669747768

Ο αφηγητής, ο οποίος μάλιστα εμφανίζεται φορώντας φανέλα της Εθνικής Γαλλίας, τονίζει ότι «η σημερινή είδηση δεν αφορά μόνο τον Γάλλο πρόεδρο, ή μία διπλωματική λογομαχία, μία κίνηση μποϊκοτάζ ή ένα σατιρικό περιοδικό. Το σημερινό μας θέμα είναι το πρόβλημα της Ευρώπης με το Ισλάμ». 

Ο αφηγητής αναφέρει αναφέρει μάλιστα ότι «το πρόβλημα δεν αντικατοπτρίστηκε μόνο σαν ασέβεια, ένταση και έχθρα προς τον μουσουλμανικό κόσμο, αλλά ταυτόχρονα μετατράπηκε σε αστυνομική βία, διάκριση και κήρυξη ως αποδιοπομπαίο τράγο και πρόκληση κατά του μουσουλμανικού πληθυσμού μέσα στην Ευρώπη.

Το βίντεο επικρίνει έντονα τις πρόσφατες δηλώσεις του Εμανουέλ Μακρόν και κατηγορεί επίσης τη Γαλλία ότι κάνει διακρίσεις εις βάρος των μουσουλμάνων. 

«Συσχετίζοντας το Ισλάμ περιεκτικά με την βία και την τρομοκρατία έφτασαν στο σημείο να χαρακτηρίσουν τα χαλάλ τρόφιμα ως μία επίθεση κατά της ενότητας της Γαλλίας», λέει ο αφηγητής που χαρακτηρίζει τις κρίσεις στις ισλαμικές χώρες «υποπροϊόντα της αποικιοκρατίας και της αποικιοκρατικής τάξης που διήρκεσαν αιώνες».

Κατηγορεί ακόμη τον Μακρόν για «κατευθυνόμενη, σοβινιστική, γεμάτη μίσος ρητορική» και ότι επιτίθεται κατά του Ισλάμ για να πάρει ψήφους στις εκλογές του 2022, «δίνοντας στην ακροδεξιά αυτό που θέλει».

«Ο Μακρόν πρέπει να σώσει τους μουσουλμάνους στη χώρα του από τη ραγδαία αυξανόμενη και συστηματική διάκριση που αντιμετωπίζουν στη δήθεν χώρα της ελευθερίας, ισότητας και αδερφοσύνης», αναφέρει επίσης το βίντεο και καταλήγει: «Αλλά το πρόβλημα της Γαλλίας με το Ισλάμ δεν περιορίζεται με τον Μακρόν. 

Η χώρα η οποία δώρισε στον κόσμο τους κανόνες καλής συμπεριφοράς όταν τίθεται το θέμα το Ισλάμ συμπεριφέρεται σαν να της λείπει τελείως η ευγένεια. Και ο Μακρόν δεν είναι ο πρώτος ηγέτης που προσπαθεί να "σώσει το Ισλάμ"».


epirusblog.gr
5 of 5
Τουρκία: Η κρατική τηλεόραση δημοσιεύει, και στα ελληνικά, βίντεο που κατηγορεί τον Μακρόν
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 9082716756648978926
Σχόλια
item