Γερμανία: Αντιδρούν στη σκέψη για χριστουγεννιάτικες γιορτές χωρίς την οικογένεια

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Ένωσης Γερμανικών Εργοδοτικών Συνδέσμων (BDA), Ίνγκο Κράμερ επικρίνει «την έλλειψη ισορροπίας στην ασκούμενη πολιτική για τον κορωνοϊό» και διαπιστώνει «με ανησυχία ότι παραμελείται η κοινωνική συνοχή των οικογενειών» σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Die Welt».

«Λέγεται ότι τα Χριστούγεννα μπορούν για μια φορά να γιορτασθούν και χωρίς την οικογένεια και ότι είναι καλύτερα να παραιτηθούμε εντελώς από τις ιδιωτικές και οικογενειακές επαφές. Αυτό υπερβαίνει τα όρια. Από τους παππούδες έως τα εγγόνια και τα αδέλφια, οι επαφές θα συνεχίσουν να διατηρούνται - ακόμα κι αν απαγορευόταν», τόνισε.

Αναφερόμενος στον φόρο περιουσίας και την αύξηση του υψηλότερου φορολογικού συντελεστή που συζητούνται, ο Kράμερ είπε: «Πρέπει να αποφασίσουμε: Θέλουμε να σφάξουμε την αγελάδα ή θέλουμε το γάλα; Και τα δύο δεν γίνονται ταυτόχρονα. 

Και η απάντησή μου είναι σαφής: Θέλω να έχω το γάλα! Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να καταβάλουν φόρο περιουσίας ακόμη και αν έχουν τεράστιες ζημιές λόγω της πανδημίας. Σίγουρα αυτός δεν είναι τρόπος να τονωθεί η ανάπτυξη», όπως είπε.


epirusblog.gr
5 of 5
Γερμανία: Αντιδρούν στη σκέψη για χριστουγεννιάτικες γιορτές χωρίς την οικογένεια
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 8559498707576389902
item