Επίθεση στη Βιέννη: Δεν το βάζουμε κάτω λένε οι ηγέτες του κόσμου

Παγκόσμια καταδίκη έχει προκαλέσει η τρομοκρατική επίθεση στη Βιέννη με ηγέτες από όλον τον κόσμο να εκφράζουν τον αποτροπιασμό τους για όσα συνέβησαν τις προηγούμενες ώρες στην πρωτεύουσα της Αυστρίας.

«Οι προσευχές μας είναι με τους κατοίκους της Βιέννης μετά από άλλη μια άθλια τρομοκρατική επίθεση στην Ευρώπη. Αυτές οι επιθέσεις σε βάρος αθώων ανθρώπων πρέπει να σταματήσουν. 

Οι ΗΠΑ είναι στο πλευρό της Αυστρίας, της Γαλλίας και όλη της Ευρώπης στη μάχη κατά των τρομοκρατών και ειδικά των ισλαμιστών τρομοκρατών» έγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter.

«Εγώ και η Τζιλ προσευχόμαστε για τα θύματα της επίθεσης στη Βιέννη. Πρεπει όλοι να μείνουμε ενωμένοι απέναντι στο μίσος και τη βία» έγραψε από την πλευρά του ο συνυποψηφιος του Τραμπ στις σημερινές εκλογές στις ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Το μήνυμα ότι η Ευρώπη στέκεται ενωμένη απέναντι στην τρομοκρατία έστειλε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τις φρικιαστικές επιθέσεις στη Βιέννη, που αφαίρεσαν ανθρώπινες ζωές και σημειώνονται λίγες ημέρες μετά τις τρομοκρατικές ενέργειες στη Γαλλία.

«Είμαστε σοκαρισμένοι από από τις φρικιαστικές επιθέσεις στη Βιέννη. Έχω εκφράσει την αλληλεγγύη μου στον Σεμπάστιαν Κουρτς. Οι σκέψεις μας με τους ανθρώπους στη Βιέννη και με τις αρμόδιες Αρχές που αντιμετωπίζουν το περιστατικό. 

Η καρδιά μας με τα θύματα και τις οικογένειές τους Η Ευρώπη στέκεται ενωμένη απάναντι στην τρομοκρατία», έγραψε σε tweet του ο κ. Μητσοτάκης.


Από τα πρώτα μηνύματα ξένων ηγετών και εκείνο του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν ο οποίος έστειλε μήνυμα συμπαράστασης.

Μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις που συγκλόνισαν, τη Γαλλία ο Μακρόν σπεύδει να δηλώσει τη στήριξή του σε χώρα της Ευρώπης που έγινε, επίσης, αποδέκτης φρικιαστικών εικόνων. 

Παράλληλα,  στέλνει και πάλι σαφές μήνυμα κατά ακραίαων ισλαμικών φαινομένων.

«Εμείς, οι Γάλλοι, μοιραζόμαστε το σοκ και τη θλίψη των Αυστριακών μετά την επίθεση στη Βιέννη. Μετά τη Γαλλία, ακόμη μια φιλική χώρα δέχεται επίθεση. 

Αυτή είναι η Ευρώπη μας. Οι εχθροί μας πρέπει να γνωρίζουν με ποιον τα βάζουν. Δεν θα παραδοθούμε», έγραψε σε tweet του ο Γάλλος πρόεδρος.

Τον αποτροπιασμό τους για την επίθεση στην Βιέννη και τη συμπαράστασή του στην Αυστρία εξέφρασαν η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και η πρόεδρος της Επιτροπής Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν.

«Η Ευρώπη καταδικάζει έντονα αυτήν τη δειλή πράξη που παραβιάζει τη ζωή και τις ανθρώπινες αξίες μας. Οι σκέψεις μου είναι με τα θύματα και τους πολίτες της Βιέννης μετά την τρομερή επίθεση απόψε. Συμπαραστεκόμαστε με την Αυστρία» έγραψε στο Twitter ο Μισέλ.

«Είμαι σοκαρισμένη και λυπημένη από τη βίαιη επίθεση στη Βιέννη. Οι σκέψεις μου είναι με τις οικογένειες των θυμάτων και τον αυστριακό λαό. Η Ευρώπη βρίσκεται σε πλήρη αλληλεγγύη με την Αυστρία. Είμαστε ισχυρότεροι από το μίσος και τον τρόμο» έγραψε η πρόεδρος της Κομισιόν.
«Παντού στην ήπειρό μας, είμαστε ενωμένοι ενάντια στη βία και το μίσος», έγραψε στο twitter από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι.
epirusblog.gr
5 of 5
Επίθεση στη Βιέννη: Δεν το βάζουμε κάτω λένε οι ηγέτες του κόσμου
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 7830659898691191183
item