Γιάννενα: Παραλίμνια ακίνητα του Περάματος παραχωρήθηκαν δωρεάν σε ιδιώτες

Να αποκαταστήσει άμεσα τη νομιμότητα, καλούν το δήμαρχο Ιωαννίνων κ. Μωυσή Ελισάφ κάτοικοι του Περάματος, που καταγγέλλουν τη δωρεάν παραχώρηση δημοτικών ακινήτων σε ιδιώτες και μάλιστα του παραλιμνίου χώρου, από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή!

Η σημερινή διοίκηση του Δήμου, φυσικά δε φημίζεται και τόσο για την προσήλωσή της στη νομιμότητα, αλλά κι εκείνη υπό τον κ. Θωμά Μπέγκα ξεπέρασε κάθε όριο.

Όπως είναι γνωστό ο Δήμος Ιωαννιτών με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (406/25/7/2018) παραχώρησε στον Οργανισμό Σπηλαίου Περάματος τη χρήση 27 στρεμμάτων του παραλιμνίου χώρου για 15 χρόνια.

Όπως αναφέρεται μεταξύ των άλλων στην απόφαση και σε εκείνη της αποδοχής της παραχώρησης (αριθμ. 83/18-12-2018), ο Οργανισμός δύναται να εκμισθώνει τμήματα σε ιδιώτες, για χρήσεις που επιτρέπονται στην περιοχή, ήτοι αθλητικές, καλλιτεχνικές δραστηριότητες.

Σε ποιους δόθηκαν…
Σύμφωνα όμως με τα στοιχεία που έχουμε (στη διάθεση κάθε Αρχής), ο Οργανισμός Σπηλαίου παραβίασε τους όρους της παραχώρησης. Αντί της εκμίσθωσης τμημάτων, που θα απέφερε όφελος και για τον Οργανισμό, προχώρησε σε ...δωρεάν παραχώρησή τους, με εισήγηση στο Διοικητικό Συμβούλιο του τότε προέδρου κ. Νικολάου Σαρακατσάνου.

Έτσι λοιπόν:
- Με την με αριθ. 5/29-1-2019 απόφαση δόθηκε δωρεάν για χρήση δέκα ετών έκταση τριών στρεμμάτων στον Περιβαλλοντικό Ναυταθλητικό Όμιλο, που περιλαμβάνει οικίσκο δίπλα από την προβλήτα του λιμενίσκου και τους χώρους γύρω από αυτόν!

- Με την 18/8-4-2019 απόφαση παραχωρήθηκε πάλι δωρεάν για δύο χρόνια, το γήπεδο τένις που βρίσκεται δίπλα από την παιδική χαρά, στο σωματείο «Άλφα Άθληση»!

- Με την 31/23-8-2019, δηλαδή μια εβδομάδα προτού λήξει η θητεία της Δημοτικής Αρχής, δόθηκε και το γήπεδο beach volley για δυο χρόνια στον «Πανηπειρωτικό Γυμναστικό Σύλλογο» μαζί και οικίσκος!

Παράνομες αποφάσεις
Για αυτά όμως δαπανήθηκαν χρήματα των δημοτών και με τις αποφάσεις για παραχώρηση χωρίς ανταλλάγματα, παραβιάζονται οι όροι της παραχώρησης, είναι παράνομες και βλάπτουν τα συμφέροντα του Οργανισμού του Σπηλαίου, κατ’ επέκταση δε του Δήμου.

Ένας χώρος 27 στρεμμάτων, που όπως διαμορφώθηκε, με πάρκο αναψυχής, παιδική χαρά, γήπεδα μπάσκετ και τένις, αναψυκτήριο, έπρεπε να είναι προσβάσιμος για τους πολίτες, όπως βεβαίως και προς τη λίμνη, παραδόθηκε στην εξυπηρέτηση σκοπών και συμφερόντων ιδιωτών, προφανώς ...«φίλων» της τότε Δημοτικής Αρχής, του κ. Σαρακατσάνου ή όποιων άλλων.

Φυσικά τίθεται προς συζήτηση και το πως, με ποιά κριτήρια έγινε η παραχώρηση, αν υπήρχαν κι άλλοι ενδιαφερόμενοι, πως γνώριζαν οι ...ευεργετηθέντες ότι μπορούν να πάρουν δωρεάν για χρήση, άρα εκμετάλλευση του πραγματικά «φιλέτου» της παραλίμνιας ζώνης του Περάματος!

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Παραλίμνια ακίνητα του Περάματος παραχωρήθηκαν δωρεάν σε ιδιώτες
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 8349493137024115954
item