΄Θεσπρωτία: Εχουν δίκιο οι δικαστικοί υπάλληλοι της Θεσπρωτίας... ΄Θεσπρωτία: Εχουν δίκιο οι δικαστικοί υπάλληλοι της Θεσπρωτίας... | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

΄Θεσπρωτία: Εχουν δίκιο οι δικαστικοί υπάλληλοι της Θεσπρωτίας...

Σε επιστολή του προς τον υπουργό Δικαιοσύνης ο Σύλλογος Δικαστικών υπαλλήλων Θεσπρωτίας επισημαίνει ότι δεν αρκεί το υπάρχον προσωπικό να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες. 

Τονίζουν ότι "επιβάλλεται να καλυφθούν άμεσα οι κενές οργανικές θέσεις και συγκεκριμένα να διοριστούν δύο υπάλληλοι, ένας επιμελητής δικαστηρίων και ένας υπάλληλος της κατηγορίας ΔΕ δακτυλογράφων-χειριστών ηλεκτρονικών υπολογιστών στο Πρωτοδικείο, ένας υπάλληλος, δύο επιμελητές δικαστηρίων και ένας υπάλληλος της κατηγορίας ΔΕ δακτυλογράφων-χειριστών ηλεκτρονικών υπολογιστών στην Εισαγγελία και ένας επιμελητής δικαστηρίων στο Ειρηνοδικείο.

Σήμερα υπηρετούν στο Πρωτοδικείο επτά υπάλληλοι, στην Εισαγγελία επτά υπάλληλοι και στο Ειρηνοδικείο επτά υπάλληλοι και κανένας επιμελητής.

Οι κενές οργανικές θέσεις μπορούν κατά τη γνώμη μας να καλυφθούν με μετάταξη δημοσίων υπαλλήλων, με το μέτρο της κινητικότητας ή με την προκήρυξη των κενών θέσεων για την πλήρωσή τους μέσω του ΑΣΕΠ".

Επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, ότι "στις δικαστικές υπηρεσίες της Θεσπρωτίας τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί σημαντικά ο φόρτος εργασίας των υπαλλήλων εξαιτίας του διπλασιασμού του αριθμού των δικηγόρων και της αύξησης των ποινικών υποθέσεων λόγω της εισόδου λαθρομεταναστών και της εισαγωγής ναρκωτικών από τη γειτονική Αλβανία, της αύξησης του πληθυσμού της Ηγουμενίτσας και της αύξησης της κίνησης του λιμανιού της.

Επίσης η ολοκλήρωση της κατασκευής της Εγνατίας Οδού και του νέου λιμανιού καθώς και η συνταξιοδότηση αρκετών υπαλλήλων έχουν καταστήσει οξύτερο το πρόβλημα.

Οι υπηρετούντες υπάλληλοι κατά την άσκηση των καθηκόντων τους κινούνται καθημερινά στα όρια της αντοχής τους και υπερβαίνουν εαυτούς για να ανταπεξέλθουν στις υπηρεσιακές υποχρεώσεις τους και να συμβάλλουν στην εύρυθμη λειτουργία των δικαστικών υπηρεσιών.

Η επικείμενη συνταξιοδότηση ορισμένων υπαλλήλων θα επιδεινώσει ακόμη περισσότερο τη σημερινή κατάσταση". 
epirusblog.gr
5 of 5
΄Θεσπρωτία: Εχουν δίκιο οι δικαστικοί υπάλληλοι της Θεσπρωτίας...
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 3447097248488832015
Σχόλια

Τα καλύτερα

item