Γιάννενα: Μονόδρομος σωτηρίας η χρηματοδότηση από την Πολιτεία

Μονόδρομο αποτελεί για τις επιχειρήσεις στον κλάδο της εστίασης, η απευθείας χρηματοδότηση από την Πολιτεία

Μονόδρομο αποτελεί για τις επιχειρήσεις στον κλάδο της εστίασης, η απευθείας χρηματοδότηση από την Πολιτεία προκειμένου να σταθούν όρθιες σε αυτό το δεύτερο κύμα της πανδημίας, με την κρατική εντολή αναστολής λειτουργίας τους, να εκτιμάται ότι θα συνεχιστεί για αρκετό ακόμη χρονικό διάστημα.

Τη ζοφερή πραγματικότητα του κλάδου εστίασης και τοπικά είχε την ευκαιρία να περιγράψει στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα, ο πρόεδρος του τοπικού Σωματείου Ιδιοκτητών Καταστημάτων Εστίασης Χρ. Τάτσης, που συμμετείχε στη συνάντηση που έγινε το απόγευμα της Τρίτης στο Επιμελητήριο Ιωαννίνων. 

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά ο κ. Τάτσης επισήμανε, ότι ο κλάδος είναι ο «μεγάλος ασθενής» της δεύτερης επιδημικής έξαρσης του ιού και απαιτούνται άμεσα και γενναία μέτρα στήριξής του.

Πολλά καταστήματα στην πόλη έχουν βάλει λουκέτο, υπακούοντας στην κρατική εντολή, ενώ άλλα έχουν διατηρήσει τις απαραίτητες και επιτρεπόμενες λειτουργίες τους, όπως την υπηρεσία κατ’ οίκον παράδοσης, χωρίς ωστόσο να είναι σε θέση και οι ιδιοκτήτες αυτών, να πουν, για πόσο διάστημα μπορούν ακόμη να αντέξουν.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Τάτσης, «οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων έχουν γίνει χαμαιλέοντες στην προσπάθειά τους να προσαρμόζονται συνεχώς στα νέα δεδομένα και τις απαιτήσεις που θέτει η Πολιτεία, είναι αδύνατο όμως για δεύτερη φορά μέσα σε επτά μήνες να σηκώσουν όλο αυτό το τεράστιο βάρος και να επιδοτήσουν ξανά τη λειτουργία των επιχειρήσεων. 

Αυτή τη φορά θα πρέπει η Πολιτεία να στηρίξει με απευθείας χρηματοδότηση την εστίαση και όχι να μεταθέτει για τους επόμενους μήνες τις πληρωμές των υποχρεώσεων, που θα είναι αδύνατο να πληρωθούν, αφού δεν υπάρχουν καν τζίροι», ανέφερε ο κ Τάτσης.

Πηγή: epirusonline.gr

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Μονόδρομος σωτηρίας η χρηματοδότηση από την Πολιτεία
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 4092033926091679054
item