Βόρεια Ελλάδα-Κορωνοϊός: Τραίνο θα μεταφέρει ασθενείς στην Αθήνα Βόρεια Ελλάδα-Κορωνοϊός: Τραίνο θα μεταφέρει ασθενείς στην Αθήνα | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Βόρεια Ελλάδα-Κορωνοϊός: Τραίνο θα μεταφέρει ασθενείς στην Αθήνα

Υπό εξέταση είναι η διακομιδή ασθενών με τα τραίνα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, που θα επιτρέψουν να γίνει διακομιδή περισσοτέρων ασθενών αντί των τριών που μπορεί να διακομιστούν με το αεροσκάφος C130.

Καθώς η έξαρση του ιού στη Βόρεια Ελλάδα είναι μεγάλη, αμαξοστοιχία με συγκεκριμένων προδιαγραφών βαγόνια έφθασε στη Θεσσαλονίκη από την Αθήνα, τα οποία εξετάστηκαν από στελέχη του ΕΚΑΒ για το αν μπορούν να διαμορφωθούν σε χώρους φιλοξενίας ασθενών και να υποστηρίξουν την ασφαλή διακομιδή τους, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

Οι υγειονομικοί της Θεσσαλονίκης, ιδίως στις ΜΕΘ, έχουν ενημερωθεί ότι θα γίνουν διακομιδές ασθενών προς νοσοκομεία της Αττικής και καλούνται να αξιολογήσουν ποιοι ασθενείς πληρούν τα κριτήρια ώστε να δρομολογηθούν οι διακομιδές, πχ το βασικό κριτήριο της σταθερής αιμοδυναμικής κατάστασης.

Η μετατροπή του Βελλιδείου σε υγειονομική δομή έχει απορριφθεί, ενώ στο πλέγμα των σχεδίων παραμένει η αξιοποίηση του 424 στρατιωτικού νοσοκομείου. Το πυρηνικό καταφύγιο έχει το πλεονέκτημα της χωρητικότητας αλλά όχι και του συστήματος εξαερισμού που απαιτείται για συνθήκες νοσηλείας ασθενών με Covid-19. 

Αυτό που εξετάζουν οι αρμόδιοι είναι αν μπορεί να παραχωρηθεί για τη νοσηλεία ασθενών non Covid-19 δηλαδή με άλλα προβλήματα υγείας και να δημιουργηθεί χώρος στις κλινικές του για ασθενείς με λοίμωξη Covid-19.

Ενδεικτικό της ανησυχίας είναι που, πριν από την παρουσίαση του εθνικού σχεδίου για τον εμβολιασμό, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας μετέφερε μήνυμα του καθηγητή λοιμωξιολογίας, κ. Σωτήρη Τσιόδρα με το οποίο έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για όλη τη Βόρεια Ελλάδα και ιδίως για 8 νομούς. 

“Ο καθηγητής, κ. Τσιόδρας μου έστειλε τους δείκτες θετικότητας ανά περιοχή ανά 100.000 κατοίκους. Όλη η Βόρεια Ελλάδα βρίσκεται ουσιαστικά στο κόκκινο. 

Ο κ. Τσιόδρας μου ζήτησε να τονίσω ιδιαιτέρως την κατάςταςη στα Γρεβενά, την Πέλλα, τη Δράμα, την Πιερία, τη Λάρισα, τη Φλώρινα, τη Χαλκιδική και τον Έβρο” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας.

Πηγή: skai.gr

epirusblog.gr
5 of 5
Υπό εξέταση είναι η διακομιδή ασθενών με τα τραίνα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, που θα επιτρέψουν να γίνει διακομιδή περισσοτέρων ασθενών αντί των τριών πο...
Βόρεια Ελλάδα-Κορωνοϊός: Τραίνο θα μεταφέρει ασθενείς στην Αθήνα
epirusblog.gr
5 of 5
Υπό εξέταση είναι η διακομιδή ασθενών με τα τραίνα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, που θα επιτρέψουν να γίνει διακομιδή περισσοτέρων ασθενών αντί των τριών πο...
κοινωνία 693579175764237840
Σχόλια
item