Άρτα: Ενίσχυση των ΚΟΜΥ Άρτας για την αύξηση των τεστ κορωνοϊού

Έμφαση στις ευπαθείς ομάδες και στους εργάτες γης

Με πρωτοβουλία του Βουλευτή Άρτας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργου Στύλιου πραγματοποιήθηκε χθες συνάντηση εργασίας στο παλιό Νοσοκομείο Άρτας, με το κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού για τη Δημόσια Υγεία (Ε.Ο.Δ.Υ.) Άρτας.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η καλύτερη οργάνωση των Κινητών Ομάδων Υγείας Άρτας (Κ.ΟΜ.Υ) στην εθνική μάχη κατά του κορωνοϊού με στόχο την εντατικοποίηση των ελέγχων ιδιαίτερα στις ευπαθείς ομάδες και στους εργάτες γης. 

Συμμετείχαν ο διοικητής του Νοσοκομείου Άρτας κ. Β. Ντάκουλας, η διευθύντρια της Παθολογικής Κλινικής και συντονίστρια των κλιμακίων του Ε.Ο.Δ.Υ. στην Άρτα κ. Αθανασίου Ελένη και ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Άρτας κ. Βησσαρίων Καραδήμας.

Σκοπός των Κ.ΟΜ.Υ. είναι η συλλογή δειγμάτων για την ανίχνευση του κορωνοϊού. Το πρόγραμμά τους βασίζεται σε στρατηγικό σχεδιασμό του Ε.Ο.Δ.Υ. και έχει ως αφετηρία κλειστές δομές με απόλυτη προτεραιότητα τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού (π.χ γηροκομεία).

Στην συνάντηση του Γιώργου Στύλιου με τους φορείς Υγείας, συζητήθηκε η καλύτερη οργάνωση και λειτουργία των Κ.ΟΜ.Υ στις αμέσως επόμενες ημέρες. 

Συζητήθηκαν συγκεκριμένα μέτρα και δράσεις με στόχο τον καλύτερο προγραμματισμό των δειγματοληψιών έτσι ώστε να αυξηθούν τα τεστ στον πληθυσμό με έμφαση στις ευάλωτες ομάδες καθώς και στους εποχικούς εργάτες γης, ιδιαίτερα τώρα που διανύουμε περίοδο συγκομιδής. 

Συζητήθηκε επίσης και η συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς, τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (Δ.Α.Ο.Κ.), καθώς το υγειονομικό, για την βέλτιστη οργάνωση των δειγματοληψιών.


Για το θέμα ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε: «Πήρα την πρωτοβουλία να συναντηθώ με τους φορείς Υγείας της πόλης μας για να συντονίσουμε τις προσπάθειές μας στη μεγάλη εθνική μάχη κατά του κορωνοϊού. 

Οι επαφές μου θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες. Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό της πόλης μας και ιδιαίτερα τους εργαζόμενους στις Κ.ΟΜ.Υ. για την τεράστια προσπάθεια που κάνουν καθημερινά. 

Τους είμαστε ευγνώμονες. Στόχος μας είναι να μπορέσουμε να καλύψουμε με τις υπάρχουσες δομές όλες τις ευπαθείς ομάδες, να αυξήσουμε τα τεστ, να ενημερώσουμε τον κόσμο για την κρισιμότητα της κατάστασης.

Θέλω να γνωρίζουν οι συμπολίτες μου ότι υπάρχει οργανωμένο σχέδιο και να αισθάνονται ασφαλείς. Θα πρέπει να περάσουμε αυτή την παγκόσμια δοκιμασία με τις μικρότερες απώλειες, ακολουθώντας το οργανωμένο σχέδιο της Πολιτείας και τις οδηγίες των ειδικών. 

Με ευθύνη και πιστή τήρηση των μέτρων ασφαλείας μπορούμε και πρέπει να τα καταφέρουμε. Όλοι μαζί αλλά και ο καθένας χωριστά θα πολεμήσουμε αυτό τον αόρατο εχθρό και θα νικήσουμε».

Πηγή: http://maxitisartas.gr/


epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Ενίσχυση των ΚΟΜΥ Άρτας για την αύξηση των τεστ κορωνοϊού
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 8975235580589143988
item