Γιάννενα: Διαβεβαιώσεις για ένταξή του στο Ταμείο Ανάκαμψης του άξονα ΙΩΑΝΝΙΝΑ-ΚΑΚΑΒΙΑΣ Γιάννενα: Διαβεβαιώσεις για ένταξή του στο Ταμείο Ανάκαμψης του άξονα ΙΩΑΝΝΙΝΑ-ΚΑΚΑΒΙΑΣ | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Διαβεβαιώσεις για ένταξή του στο Ταμείο Ανάκαμψης του άξονα ΙΩΑΝΝΙΝΑ-ΚΑΚΑΒΙΑΣ

Τις διαβεβαιώσεις έλαβε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, από τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ – Και επιστολή προς υπουργούς για την απαγόρευση πώλησης διαρκών αγαθών από τα σούπερ μάρκετ.

Σειρά συναντήσεων είχαν την προηγούμενη εβδομάδα στην Αθήνα ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, Δημήτρης Δημητρίου, ο Γ.Γ. Βασίλης Βασιλείου και ο Οικονομικός Επόπτης, Μάκης Χρυσοστόμου

Στο πλαίσιο της προσπάθειας ανάδειξης και επίλυσης θεμάτων της επιχειρηματικότητας συναντήθηκαν και με τον Γενικό Γραμματέα Δημοσιών Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, Δημήτρη Σκάλκο.

Η συνάντηση με τον Γ.Γ. πέραν των άλλων, πραγματοποιήθηκε με αφορμή την επιστολή του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων που είχε αποσταλεί με θέμα: «αύξηση χρηματοδότησης προγράμματος Ενίσχυση Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στην Περιφέρεια Ηπείρου».

Στην συνάντηση αναλύθηκε διεξοδικά το θέμα της αύξησης του προγράμματος στα 60 εκ. καθώς και εκείνοι οι τρόποι που μπορούν να εξευρεθούν για να πραγματοποιηθεί, με τον Γενικό Γραμματέα κ. Σκάλκο να διαβεβαιώνει τα στελέχη του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων πως μέσω της τροποποίησης των προϋπολογισμών των Περιφερειών της χώρας θα καταστεί εφικτό να αυξηθούν οι αρχικοί προϋπολογισμοί των προγραμμάτων τουλάχιστον στο 40% των αρχικών προϋπολογισμών τους.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου καθώς και ο Γ.Γ και ο οικονομικός επόπτης έθεσαν στον κ. Σκάλκο και το βασικό πρόβλημα της υλοποίησης του τμήματος της Ιόνιας Οδού Ιωάννινα – Κακαβιά, αίτημα επίλυσης το οποίο είχε αποστείλει το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, με δεδομένο ότι είναι ζήτημα ανάπτυξης της περιοχής και δρόμος στρατηγικής σημασίας όχι μόνο για την ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου αλλά και της χώρας, με τον Γενικό Γραμματέα να διαβεβαιώνει τα στελέχη του Επιμελητηρίου πως το θέμα έχει προχωρήσει σημαντικά και θα είναι από τα έργα που τελικά θα ενταχθούν και θα υλοποιηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Στα υπόλοιπα θέματα της ατζέντας συζητήθηκαν γενικότερα ζητήματα επιχειρηματικότητας, νέα προγράμματα, τα προβλήματα του αναπτυξιακού νόμου καθώς και προβλήματα των προγραμμάτων που έχουν λήξει οι φάσεις κατάθεσης φακέλων από τους δικαιούχους με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, κ. Δημητρίου να επισημαίνει την ανάγκη ολοκλήρωσης των διαδικασιών άμεσης ανακοίνωσης των επιλέξιμων επιχειρήσεων.

Επιστολή για τα διαρκή αγαθά

Εξάλλου, επιστολή προς τους υπουργούς Ανάπτυξης Άδ. Γεωργιάδη και Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και προς τους αρμόδιους υφυπουργούς, απέστειλε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, με θέμα την απαγόρευση πώλησης διαρκών αγαθών από τα σούπερ μάρκετ.

Μεταξύ άλλων στην επιστολή αναφέρονται και τα εξής: «Με κρατική εντολή αναστολής εργασιών εκατοντάδων κλάδων της επιχειρηματικότητας και κυρίως κλάδων του λιανικού εμπορίου προκύπτουν σημαντικά ζητήματα με την πώληση διαρκών αγαθών από τα σουπερμάρκετ όλης της χώρας. 

Η Κυβέρνηση οφείλει να προστατεύσει άμεσα τις χιλιάδες επιχειρήσεις που πλήττονται και να απαγορεύσει την πώληση από τα σούπερ μάρκετ προϊόντα όπως, υποδήματα και ενδύματα, ηλεκτρονικά είδη, βιβλία, ηλεκτρονικά παιχνίδια, ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές, καλλυντικά, είδη κήπου και άλλα.

Οφείλει η Κυβέρνηση να προστατεύσει τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις από την επίθεση που θα δεχτούν από το πλήθος των μεγάλων αλυσίδων που μέσα και σε αυτό το lockdown θα επωφεληθούν όχι μόνο να μεγεθύνουν την κερδοφορία τους αλλά και να ισοπεδώσουν χιλιάδες επιχειρήσεις που βρίσκονται σε αναστολή εργασιών και δεν μπορούν να αντιδράσουν για την επιβίωση τους.

 Κύριοι Υπουργοί, άμεσα τα αρμόδια Υπουργεία να λάβουν την απόφαση της υποχρέωσης πώλησης από τα σούπερ μάρκετ μόνο των ειδών πρώτης ανάγκης για να διασφαλιστεί η τήρηση των ίσων όρων του ανταγωνισμού μεταξύ αυτών που παραμένουν ανοιχτοί και όσων βρίσκονται σε αναγκαστική αναστολή εργασιών».

Πηγή: anex.gr

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Διαβεβαιώσεις για ένταξή του στο Ταμείο Ανάκαμψης του άξονα ΙΩΑΝΝΙΝΑ-ΚΑΚΑΒΙΑΣ
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 473317078827913923
Σχόλια
item