Γεωργιάδης: Καταστροφή αν δεν ανοίξει η αγορά – Παράλογη η επιμονή για πορεία στο Πολυτεχνείο

Η απόφαση για το πότε και πώς θα ανοίξει η αγορά δεν θα ληφθεί αποκλειστικά από την κυβέρνηση, αλλά σε συνεργασία με την επιτροπή των λοιμωξιολόγων και με βάση την πορεία της πανδημίας, ξεκαθάρισε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Σε περίπου μια εβδομάδα, πρόσθεσε, θα υπάρχει μια καθαρή εικόνα της κατάστασης και μετά θα αρχίσει η συζήτηση αν μπορούμε να ανοίξουμε και πότε.

Σε κάθε περίπτωση εξήγησε πως το υπουργείο Ανάπτυξης είναι έτοιμο για κάθε ενδεχόμενο και πως το άνοιγμα θα γίνει σταδιακά.

Ο κ. Γεωργιάδης προειδοποίησε πως αν δεν μειωθούν τα κρούσματα και δεν ανοίξει η οικονομία η καταστροφή θα είναι τρομερή και σημείωσε πως ειδικά στο εμπόριο οι τζίροι μπορεί να φτάνουν το 35% με το 50% ολόκληρης της χρονιάς.

Παράλογη η επιμονή για πορεία στο Πολυτεχνείο

Τόνισε ότι καθώς πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ανοίξει η αγορά, γι’ αυτό προχώρησε στην καραντίνα και γι αυτό λέει όχι με αυταρχισμό αλλά με αγωνία, ότι είναι παράλογη η επιμονή των κομμάτων στη διενέργεια της πορείας της 17ης Νοεμβρίου για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου.

Στο ερώτημα εάν η πορεία του Πολυτεχνείου θα κρίνει και το άνοιγμα της οικονομίας απάντησε «βεβαίως» και διερωτήθηκε ποιος θα πάρει την ευθύνη εάν μετά από μια μεγαλειώδη πορεία υπάρχει άνοδος κρουσμάτων ενώ πάμε προς άνοιγμα της αγοράς.

Διερωτήθηκε αν την ευθύνη για μια τέτοια εξέλιξη θα αναλάβει ο Τσίπρας, ο Κουτσούμπας, ο Βαρουφάκης ή η Ένωση Εισαγγελέων.

Στο επιχείρημα ότι μπορεί να γίνει πορεία με αποστάσεις απάντησε ότι αν μπορούσε όντως να το εγγυηθεί κάποιος ότι χιλιάδες άνθρωποι θα τηρήσουν τις αποστάσεις τότε δεν θα χρειαζόταν και καραντίνα.

Χαρακτήρισε τραγελαφικές και κωμικοτραγικές τις αντιδράσεις ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 για την απαγόρευση συναθροίσεων ενόψει του Πολυτεχνείου, λέγοντας ότι τη μισή ημέρα κατακρίνουν την κυβέρνηση γιατί δεν έλαβε αυστηρότερα μέτρα για την πανδημία, γιατί άνοιξε τον τουρισμό, γιατί δεν έγινε νωρίτερα το lockdown και την άλλη μισή γιατί δεν επιτρέπεται να γίνει πορεία για την 17η Νοεμβρίου.

Επέκρινε επίσης τα κόμματα, πως δεν αντέδρασαν για την απόφαση να μην γίνουν τελετές και παρελάσεις για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου και διερωτήθηκε εάν αυτά τα κόμματα θεωρούν ήσσονος σημασίας την εθνική επέτειο και μείζονος του Πολυτεχνείου.

Στο ερώτημα εάν θα πρέπει να επέμβει η αστυνομία σε περίπτωση που γίνει προσπάθεια για πορεία, απάντησε πως όλοι οι Έλληνες είναι ίσοι έναντι του νόμου και η αστυνομία δεν μπορεί παρά να εφαρμόσει το νόμο για όλους τους πολίτες.

«Υπάρχει και ένα στοιχείο ευθύνης ηγεσίας. Χθες είχαμε 71 νεκρούς» τόνισε και διερωτήθηκε ποιο μήνυμα στέλνει στους πολίτες με τη στάση του ο ΣΥΡΙΖΑ, ένα κόμμα που έχει μάλιστα κυβερνήσει τη χώρα.

Ιδιαίτερα για τον ΣΥΡΙΖΑ και τις κατηγορίες περί εκτροπής, θύμισε ότι ως κυβέρνηση είχε απαγορεύσει τις διαδηλώσεις παραμονές του Πολυτεχνείου λόγω της επίσκεψης του τότε Αμερικανού Προέδρου, Μπάρακ Ομπάμα.

«Αυτό είναι Δημοκρατία, ενώ όταν το κάνει η κυβέρνηση για την προστασία της Δημόσιας Υγείας είναι χούντα;», σημείωσε ο υπουργός.

epirusblog.gr
5 of 5
Γεωργιάδης: Καταστροφή αν δεν ανοίξει η αγορά – Παράλογη η επιμονή για πορεία στο Πολυτεχνείο
epirusblog.gr
5 of 5
item