Γιάννενα: Σε λειτουργία οι νέες μονάδες του ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ

Σε λειτουργία βρίσκονται από τα μέσα Νοεμβρίου οι τρεις νέες μονάδες του ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ, ενισχύοντας την παρουσία του προγράμματος στην περιφέρεια Ηπείρου και τη δυνατότητά του να ανταποκρίνεται στις τοπικές ανάγκες. 

Στις νέες μονάδες περιλαμβάνεται το Πολυδύναμο Συμβουλευτικό Κέντρο στην Άρτα, ενώ με έδρα τα Γιάννενα λειτουργούν Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης και Πρόγραμμα Κοινωνικής Επανένταξης. 

Το Πολυδύναμο Συμβουλευτικό Κέντρο στην Άρτα παρέχει υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υποστήριξης και βραχείας παρέμβασης για την προβληματική χρήση ή την εξάρτηση από ναρκωτικά, αλκοόλ, τζόγο και διαδίκτυο/gaming. 

Απευθύνεται τόσο σε όσους αντιμετωπίζουν σχετικό πρόβλημα σε προσωπικό επίπεδο όσο και σε μέλη του στενού τους περιβάλλοντος. Το Κέντρο συνεργάζεται στενά με το Συμβουλευτικό Κέντρο του ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ που λειτουργεί στην Άρτα εδώ και μια οκταετία, αναβαθμίζοντας τις προσφερόμενες υπηρεσίες στην περιοχή. 

Η Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης πραγματοποιεί εξορμήσεις στην ευρύτερη περιφέρεια Ηπείρου, κυρίως σε περιοχές εκτός αστικού ιστού, με στόχο την ενημέρωση και συμβουλευτική υποστήριξη ανθρώπων και οικογενειών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με διαφορετικές μορφές εθισμού, διευκολύνοντας τη διασύνδεσή τους με κατάλληλα για τις ανάγκες τους προγράμματα.

Επιπλέον, στην πόλη των Ιωαννίνων έχει δημιουργηθεί και Πρόγραμμα Κοινωνικής Επανένταξης, ενισχύοντας σε μια δύσκολη κοινωνική και οικονομική συγκυρία τη διαδικασία ισότιμης και παραγωγικής ενσωμάτωσης στην τοπική κοινωνία ανθρώπων που ολοκληρώνουν πρόγραμμα απεξάρτησης. 

Όλες οι μονάδες στελεχώνονται από διεπιστημονικές ομάδες προσωπικού και διευρύνουν το υφιστάμενο δίκτυο υπηρεσιών του ΚΕΘΕΑ στην Ήπειρο, το οποίο μέχρι σήμερα έχει παράσχει υπηρεσίες σε 1.048 άτομα με πρόβλημα χρήσης και 1.750 μέλη οικογενειών.

Πηγή: paron.gr

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Σε λειτουργία οι νέες μονάδες του ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 394723279352589706
item