Οδηγός επιβίωσης από συγγενείς που αντιπαθείτε τις γιορτινές ημέρες

Η εορταστική περίοδος είναι για πάρα πολλούς ανθρώπους η πιο ευτυχισμένη του έτους. Για άλλους, ωστόσο, φέρνει μαζί της την απόλυτη τρέλα, διαταράσσοντας όλες τις ευαίσθητες ισορροπίες της καθημερινότητας. 

Όλοι έχουμε έρθει αντιμέτωποι στις γιορτές με συγγενείς που δεν έχουμε και τις καλύτερες σχέσεις.

Αλλά επειδή οι γιορτές των Χριστουγέννων είναι χαρμόσυνες και κυρίως οικογενειακώς, καλείσαι σε τραπεζώματα και επομένως πρέπει να έρθει σε επαφή με κάποιον που δε συμπαθείς καθόλου.

Αν και η εύκολη λύση είναι να αρνηθείς την πρόσκληση και να μην έρθεις σε επαφή με συγγενή που δε συμπαθείς, υπάρχουν τρόποι να προστατεύσεις τον εαυτό σου και να περάσεις καλά.

Λίγη προετοιμασία για συνάντηση με συγγενή

Βρες αυτά που σε χαλαρώνουν και σε φέρνουν σε επαφή με τον εαυτό σου. Όταν ξέρεις ότι κάποιες καταστάσεις σε δυσκολεύουν, είναι σημαντικό να δίνει τη δυνατότητα στον εαυτό σου να ηρεμήσει και να χαρεί με τα μικροπράγματα της ζωής. Η αγαπημένη σου ταινία, ένας περίπατος στο πάρκο, λίγος διαλογισμός ή μία μέρα με beauty routine. Δες τα σαν μία συναισθηματική πανοπλία.

Σκέψου πώς θέλεις να φερθείς

Μην ξεκινάς περιμένοντας ότι θα αλλάξει κάτι από την πλευρά του άλλου ανθρώπου. Αυτό είναι κάτι που ισχύει παντού στη ζωή. Το ζητούμενο είναι το πώς θα αποφασίσεις να σταθείς σε μία περίσταση. 

Αν θέλεις να είσαι ήρεμη, συμπονετική ή κοινωνική, κάνει εκεί focus και ακολουθείς τον δικό σου εαυτό. Να θυμάσαι όμως ότι είναι σημαντικό να είσαι συνεπής με τον εαυτό σου και να μην υποκρίνεσαι.

Υπερασπίσου τον εαυτό σου χωρίς δράματα

Αν και κανείς δε θέλει να περάσει μία εορταστική μέρα με δράματα, μπορείς να υπερασπιστείς τον εαυτό σου, χωρίς να μπει στη διαδικασία της σύγκρουσης. Μόνο εσύ θα κρίνεις αν θέλεις να απέχεις ή να κάνεις μία μικρή παύση προτού απαντήσεις. Αυτό θα σε βοηθήσει να μην εξοργιστείς.

Δείξε κατανόηση σε αυτόν τον συγγενή

Η κατανόηση και η συμπόνια αφορούν εσένα. Όταν κατανοείς τον εαυτό σου, τους άλλους και τη μεταξύ σας διαφορά, δεν απορροφάς όλη αυτήν την αρνητικότητα. Πρέπει να καταλάβεις ότι οι περισσότερες αρνητικές συμπεριφορές προκύπτουν από προσωπικά ελλείμματα και ανασφάλειες. Δεν αφορούν εσένα πραγματικά. Η κατανόηση σε βοηθά να παραμείνεις ψύχραιμη.

Μείνε όσο μπορείς

Το ότι πηγαίνουμε σε ένα οικογενειακό δείπνο, δε σημαίνει και ότι πρέπει να ξημερωθούμε εκεί. Βρες από πριν μία καλή δικαιολογία και αποφάσισε πόσο χρόνο μπορείς να αντέξεις, χωρίς να χάσεις την ψυχική ηρεμία σου. Φάε, πιες, συζήτησε και αποχώρησε γιατί έχεις δουλειά ή επειδή έχει γενέθλια η μαμά της κολλητής σου.

 

epirusblog.gr
5 of 5
Οδηγός επιβίωσης από συγγενείς που αντιπαθείτε τις γιορτινές ημέρες
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 2506544746193992241
item