Άρτα: Ιατρείο μνήμης και νοητικών λειτουργιών θα λειτουργήσει στο ΓΝ Άρτας Άρτα: Ιατρείο μνήμης και νοητικών λειτουργιών θα λειτουργήσει στο ΓΝ Άρτας | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Άρτα: Ιατρείο μνήμης και νοητικών λειτουργιών θα λειτουργήσει στο ΓΝ Άρτας

Το νοσοκομείο Άρτας βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα λειτουργήσει το Ιατρείο Μνήμης και νοητικών Λειτουργιών του Ψυχιατρικού Τμήματος Γ.Ν. Άρτας. 

Είναι ένα από τα πέντε αντίστοιχα ιατρεία στην επικράτεια, του οποίου η ανάπτυξη και λειτουργία εγκρίθηκε από άποψη σκοπιμότητας σύμφωνα με την Γ3α/Γ.Π. οικ. 7706 Απόφαση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Υγείας λειτουργιών στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ήπειρος 2014-2020» Πράξη: «Ανάπτυξη και λειτουργία Ιατρείου Μνήμης και Νοητικών Λειτουργιών του Γ.Ν. Άρτας» με κωδικό ΟΠΣ (ΜΙS) 5050826.

Στόχος της λειτουργίας του ιατρείου είναι η παροχή ολοκληρωμένης ιατρικής φροντίδας σε άτομα με άνοια μέσω υπηρεσιών διάγνωσης, παρακολούθησης και θεραπείας, καθώς και η ενημέρωση – ευαισθητοποίηση και εξοικείωση των ιατρών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας με την άνοια προκειμένου να βελτιωθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες.

Οι παρεχόμενες υπηρεσίες είναι:

- Λειτουργία του Ιατρείου Μνήμης και Νοητικών Λειτουργιών μια ημέρα την εβδομάδα - κάθε Πέμπτη - στο χώρο των τακτικών ιατρείων που λειτουργεί καις το Ψυχογηριατρικό Ιατρείο.

- Λειτουργία Ιατρείου Άνοιας στα Κέντρα Υγείας του νομού Άρτας μια φορά το μήνα σε κάθε Κέντρο Υγείας.

- Διασύνδεση του Ιατρείου με τις δομές ΠΦΥ για εκπαίδευση, ενημέρωση καις συνεχή υποστήριξη του υπηρετούντος υγειονομικού προσωπικού στην αντιμετώπιση περιστατικών άνοιας.

- Ημερίδα με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με την άνοια.

Το Ιατρείο θα στελεχωθεί με:

- Επιστημονικά υπεύθυνη του Ιατρείου, Αικατερίνη Βρατσίστα, Επιμελήτρια Α’ Ψυχιατρικής Κλινικής.

- Ένα (1) ψυχολόγος που θα προσληφθεί το προσεχές διάστημα από την 6η ΥΠΕ.

- Μια νοσηλεύτρια από το ήδη υπάρχον προσωπικό (έχει ήδη οριστεί).


epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Ιατρείο μνήμης και νοητικών λειτουργιών θα λειτουργήσει στο ΓΝ Άρτας
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 4683290343643310734
Σχόλια
item