Πρέβεζα: Αποφάσεις από το Δημοτικό Συμβούλιο Πάργας σχετικά με τα Κέντρα Υγείας του Δήμου

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πάργας συνεδρίασε την Παρασκευή 13/11 μέσω τηλεδιάσκεψης, με μοναδικό θέμα την στελέχωση και τη λειτουργία των Κέντρων Υγείας του Δήμου μας. 

Στην συνεδρίαση προσκλήθηκαν και συμμετείχαν  ο Βουλευτής Πρέβεζας κ. Μπάρκας, ο Διευθυντής του Νοσοκομείου Πρέβεζας κ. Σκανδάλης, οι Διευθυντές των ΚΥ Καναλακίου κ. Κονιδάρης και του ΚΥ Πάργας κ. Κούσκος, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πρέβεζας κ. Δήμας, εκπρόσωπος των εργαζομένων των Κέντρων Υγείας του Δήμου, καθώς και εκπρόσωπος πολιτών. 

Από τους υπόλοιπους προσκεκλημένους ο Βουλευτής κ. Γιαννάκης απέστειλε επιστολή, ενώ  ο κ. Καρβέλης Διοικητής της 6ης ΥΠΕ δήλωσε αδυναμία συμμετοχής λόγω φόρτου εργασίας, ζητώντας παράλληλα να του γνωστοποιηθούν τα όσα συζητήθηκαν.

Μετά τις τοποθετήσεις όλων των συμμετεχόντων, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου συμφώνησαν να συνταχθεί από το Προεδρείο και να εγκριθεί από τους Επικεφαλής των Παρατάξεων,  υπόμνημα προς την 6η ΥΠΕ που θα προβάλλει τα προβλήματα λειτουργίας των Κ.Υ. Καναλακίου και Πάργας και θα ζητά να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την ουσιαστική αναβάθμιση και 24ωρη λειτουργία τους. 

O Βουλευτής Πρέβεζας κ. Μπάρκας δεσμεύτηκε με αφορμή την συνεδρίαση, να καταθέσει σχετικό ερώτημα προς τον αρμόδιο Υπουργό για τις μετακινήσεις γιατρών του Κ.Υ. Καναλακίου σε άλλες περιοχές, όπως η τελευταία στο Νοσοκομείο Κεφαλλονιάς. 

Επιπλέον ο Δήμαρχος Πάργας κ. Ζαχαριάς δήλωσε ότι θα συναντηθεί ξανά με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, επισημαίνοντας ότι ο αγώνας όλων θα είναι συνεχής, ώστε να επιτευχθεί η 24ωρη πλήρης λειτουργία των Κέντρων Υγείας του Δήμου.

Η συνεδρίαση μεταδόθηκε ζωντανά από την νέα ιστοσελίδα του Δήμου Πάργας και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ώστε να μπορούν οι Δημότες να παρακολουθήσουν την συζήτηση και να υποβάλουν ερωτήματα στους συμμετέχοντες σε αυτή. 

Ο Δήμος Πάργας ενωμένος, μαζί με τους πολίτες διεκδικεί την ουσιαστική αναβάθμιση της Πρωτοβάθμιας υγείας στην περιοχή

Πηγή: prevezabest.blogspot.com

epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Αποφάσεις από το Δημοτικό Συμβούλιο Πάργας σχετικά με τα Κέντρα Υγείας του Δήμου
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 2244291696829928450
item