Το Μυστήριο της Αρχαίας Αιγύπτου Το Μυστήριο της Αρχαίας Αιγύπτου | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Το Μυστήριο της Αρχαίας Αιγύπτου

Ένα από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου και ταυτόχρονα ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια του αρχαίου κόσμου είναι η Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας, η οποία ονομάζεται επίσης και ως Πυραμίδα του Χέοπα.

Είναι η παλαιότερη και μεγαλύτερη από τις τρεις πυραμίδες της Γκίζας και θεωρείται πως κατασκευάστηκε ως τάφος (!) κατά την τέταρτη Αιγυπτιακή δυναστεία του βασιλιά Χέοπα.

Δίπλα από την Μεγάλη πυραμίδα βρίσκεται ένα άλλο μεγάλο μυστήριο της αρχαιότητος, η Μεγάλη Σφίγγα της Γκίζας, ένα άγαλμα το οποίο απεικονίζει μια σφίγγα (μυθολογικό πλάσμα με σώμα λιονταριού και κεφάλι ανθρώπου)

Έχει μήκος 73,5 μέτρα, πλάτος 6 και ύψος 20.22 μέτρα, και αποτελεί αρχαιότερο το μεγαλύτερο μονολιθικό άγαλμα στον κόσμο. Οι Αιγυπτιολόγοι υποστηρίζουν ότι ο Φαραώ Χεφρήνος έχτισε τη Σφίγγα το 2558 – 2532 π.χ., κατά την εποχή της 4ης δυναστείας.

Αυτά είναι τα φανερά. Αλλά ποιο είναι το μυστήριο της αρχαίας Αιγύπτου; Παρακολουθήστε το ελληνικό βίντεο από το κανάλι Lab of Datum του YouTube, για να μάθετε περισσότερα:epirusblog.gr
5 of 5
Το Μυστήριο της Αρχαίας Αιγύπτου
epirusblog.gr
5 of 5
περίεργα 7591289885245376600
Σχόλια
item