Γιάννενα: «Χείρα βοηθείας» στον ΟΚΠΑΠΑ από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων!

Έναν σημαντικό «σύμμαχο» στην προσπάθεια που καταβάλουν οι δομές του για τη στήριξη συμπολιτών που έχουν ανάγκη αποκτά ο Οργανισμός Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Ιωαννιτών.

Ο λόγος για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων με το οποίο θα συνεργαστεί ο ΟΚΠΑΠΑ προς την κατεύθυνση υποστήριξη των ωφελουμένων του. 

Συνδετικός «κρίκος» ανάμεσα στους δύο φορείς είναι η δημοτική σύμβουλος της παράταξης «Ενότητα Πολιτών» Σοφία Μαρκούλα, μέλος του Δ.Σ. του ΟΚΠΑΠΑ!

Στενή συνεργασία
Το αμέσως επόμενο διάστημα θα τεθούν οι βάσεις για τη στενή συνεργασία που θα αναπτύξουν ο ΟΚΠΑΠΑ και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. 

Όπως εξήγησε η κ. Μαρκούλα τόσο στον πρόεδρο του Οργανισμού Δημήτρη Πάνου, όσο και σε όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, σήμερα, περισσότερο από ποτέ, γίνεται αντιληπτή η ανάγκη ανάπτυξης κοινού μοντέλου αντιμετώπισης των προβλημάτων των συμπολιτών μας, που θα συγκεράσει το κοινωνικό - υποστηρικτό μοντέλο με το ιατρικό - επιστημονικό. 

Στο πλαίσιο αυτό, ανέπτυξε την πρότασή της για τη δυνατότητα συνεργασίας των δομών του ΟΚΠΑΠΑ με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, η οποία έγινε αμέσως δεκτή.

Σε δομές άνοιας - ΑμεΑ
Πιο συγκεκριμένα, στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ο ΟΚΠΑΠΑ θα επιζητήσει τη διασύνδεση των δομών της κοινωνικής υποστήριξης που διαθέτει με τη Σχολή Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου.

Στην κατεύθυνση αυτή αποφασίστηκε η αναζήτηση άμεσης υποστήριξης των δομών άνοιας και ΑμεΑ του Οργανισμού Κοινωνικής Πρόνοιας (Συμβουλευτικός Σταθμός, ΚΗΦΗ, ΚΔΑΠ ΑμεΑ) από την Πανεπιστημιακή Νευρολογική Κλινική, της οποίας είναι μέλος η κ. Μαρκούλα, έτσι ώστε να υπάρξει μια ολιστική αντιμετώπιση των προβλημάτων των ατόμων που είναι ενταγμένα στις συγκεκριμένες δομές, καθώς επίσης και των οικογενειών τους. 

Με αυτό τον τρόπο, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της παράταξης «Ενότητα Πολιτών», θα αξιοποιηθούν τόσο οι δυνατότητες της κοινωνικής - υποστηρικτικής φροντίδας που παρέχει ο ΟΚΠΑΠΑ, όσο και η επιστημονική - ιατρική φροντίδα που μπορεί να παράσχει η Νευρολογική κλινική του ΠΓΝΙ.

Στόχος της προσπάθειας είναι να υποστηριχθούν ουσιαστικά και να ωφεληθούν τόσο οι συμμετέχοντες στις δομές του ΟΚΠΑΠΑ όσο και οι φοιτητές των τμημάτων της Σχολής Επιστημών Υγείας. 

Η παράταξη καταλήγει χαιρετίζοντας την απόφαση του ΟΚΠΑΠΑ να στηρίξει την πρότασή της και να προχωρήσει άμεσα σε μια τέτοια πρωτοβουλία, ενώ παράλληλα δεσμεύεται πως θα συνεχίσει να εργάζεται και να προτείνει δράσεις με κοινωνικό πρόσημο υποστηρίζοντας του συμπολίτες μας αλλά και τις δομές του Δήμου.
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: «Χείρα βοηθείας» στον ΟΚΠΑΠΑ από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων!
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 662469693820327451
item