Εκπαίδευση Μονάδας Υποβρυχίων Καταστροφών της Ε.Φ. με Πεζοναύτες του Ην.Βασιλείου Εκπαίδευση Μονάδας Υποβρυχίων Καταστροφών της Ε.Φ. με Πεζοναύτες του Ην.Βασιλείου | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Εκπαίδευση Μονάδας Υποβρυχίων Καταστροφών της Ε.Φ. με Πεζοναύτες του Ην.Βασιλείου

Ολοκληρώθηκε σήμερα με τη διεξαγωγή «Επίδειξης Δυνατοτήτων» η εκπαίδευση Ομάδων Ειδικών Επιχειρήσεων της ΜΥΚ στον αγώνα κατοικημένων περιοχών, η οποία πραγματοποιήθηκε από 29 Οκτωβρίου έως 06 Νοεμβρίου στο Πεδίο Βολής Ασγάτας.

Ειδικότερα, η επίδειξη, που έγινε με τη χρήση πραγματικών πυρών και εκρήξεων, περιλάμβανε ασκήσεις ατομικής τακτικής και τακτικής ζεύγους, καθώς και ανάπτυξης ελεύθερων σκοπευτών.

Το κύριο σενάριο αφορούσε στον αγώνα εντός κατοικημένων περιοχών κατά τη διάρκεια του οποίου υλοποιήθηκε προσβολή κτηρίου με πυρά, διάνοιξη θυρών με εκρηκτικά, είσοδος και εκκαθάριση οικίας.  

Την εκπαιδευτική δραστηριότητα παρακολούθησε ο Επιτελάρχης του ΓΕΕΦ, Αντιστράτηγος Απόστολος Περβολαράκης, ο Διοικητής Ναυτικού, Υποναύαρχος Χαραλάμπους Χαράλαμπος και αντιπροσωπεία Αξιωματικών του Ναυτικού.

Κατά τη διάρκεια της αρχικής εκπαίδευσης, έλαβαν μέρος και Πεζοναύτες του Ηνωμένου Βασιλείου (Juliet Company/42Commando, Royal Marines) οι οποίοι αποτελούν Τμήμα της Βρετανικής Ναυτικής Δύναμης «Littoral Response Group (Experimental) – LRG(X)», που αναπτύχθηκε αυτή την περίοδο στην Ανατολική Μεσόγειο.   

epirusblog.gr
5 of 5
Εκπαίδευση Μονάδας Υποβρυχίων Καταστροφών της Ε.Φ. με Πεζοναύτες του Ην.Βασιλείου
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 8883977512180345915
Σχόλια
item