Σταϊκούρας: Την ερχόμενη εβδομάδα η ρύθμιση για τις επιταγές

Με τροπολογία που θα κατατεθεί την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή θα δοθεί λύση στο θέμα των επιταγών όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. 

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 ανέφερε ότι στην ίδια τροπολογία θα ενταχθούν τα πρόσθετα μέτρα στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων ύψους 3,3 δισ. ευρώ αλλά κι άλλες ρυθμίσεις όπως η παράταση του ΦΠΑ στο 6% για τις μάσκες και μετά το τέλος του έτους.

Ο ίδιος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση στην πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, η ανάρτηση των οποίων αναμένεται τις επόμενες ημέρες. 

Όπως είπε η ΑΑΔΕ θα αποστείλει τα τέλη κανονικά, «θα δούμε πως θα εξελιχθεί η κατάσταση» καθώς «έχουμε αποδείξει ότι έχουμε αντανακλαστικά αν χρειαστεί να βοηθήσουμε».

Αναφερόμενος στο δώρο των Χριστουγέννων ο Χρήστος Σταϊκούρας δήλωσε ότι γίνεται προσπάθεια από το υπουργείο Εργασίας προκειμένου να καταβληθεί το ταχύτερο δυνατό καθώς το Δημόσιο συμμετέχει στη χρηματοδότηση του. 

Μένει να ξεκαθαριστεί αν η κάλυψη από την πλευρά του κράτους θα πραγματοποιηθεί με βάση τον ονομαστικό μισθό ή με βάση τα 534 ευρώ της αποζημίωσης ειδικού σκοπού. 

Η αποζημίωση ειδικού σκοπού που θα δίνεται στους εργαζόμενους των οποίων οι συμβάσεις θα τεθούν σε αναστολή το Δεκέμβριου ή οποιαδήποτε άλλη περίοδο συνεχιστεί το lockdown, θα υπολογίζεται πλέον με βάση τα 800 ευρώ και όχι τα 534 ευρώ. 

Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα η αποζημίωση ειδικού σκοπού πλέον, όταν χρειάζεται,  θα υπολογίζεται σε μηνιαία βάση με 800 ευρώ και στην συνέχεια θα καταβάλλεται αναλογικά για την  περίοδο που οι εργαζόμενοι τίθενται σε καθεστώς αναστολής σύμβασης.

Επίσης απέκλεισε την περίπτωση πρόσθετης ενίσχυσης των χαμηλοσυνταξιούχων.

Στο δημοσιονομικό μέτωπο ο υπουργός ανέφερε ότι η ύφεση φέτος θα κινηθεί γύρω στο 10%, λίγο πάνω από το συγκεκριμένο ποσοστό ενώ για το 2021 η ανάκαμψη υπολογίζεται γύρω στο 5%  ενώ το χρέος θα ξεπεράσει τα 200% του ΑΕΠ αλλά παραμένει βιώσιμο.


epirusblog.gr
5 of 5
Σταϊκούρας: Την ερχόμενη εβδομάδα η ρύθμιση για τις επιταγές
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 8537144042496762235
item