Ήγουμενίτσα: Εντάξει, καλή η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού Ηγουμενίτσας, με τη χερσαία ζώνη τι θα γίνει; Ήγουμενίτσα: Εντάξει, καλή η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού Ηγουμενίτσας, με τη χερσαία ζώνη τι θα γίνει; | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ήγουμενίτσα: Εντάξει, καλή η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού Ηγουμενίτσας, με τη χερσαία ζώνη τι θα γίνει;

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Γιόγιακας έκανε την ακόλουθη δήλωση μετά την ανακοίνωση από το ΤΑΙΠΕΔ της υποβολής Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος από εννέα ενδιαφερόμενα μέρη για την απόκτηση συμμετοχής σε ποσοστό τουλάχιστον 67% στο μετοχικό κεφάλαιο του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας:

«Η συμμετοχή των ενδιαφερόμενων επενδυτών για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας ξεπέρασε κάθε αρχική εκτίμηση, με τους συμμετέχοντες να είναι υπερδιπλάσιοι από εκείνους για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.


Ο έντονος ανταγωνισμός που προμηνύεται στην επόμενη φάση της υποβολής δεσμευτικών προσφορών δίνει τη δυνατότητα να ψηλώσει ο πήχης των κριτηρίων επιλογής - όπως το οικονομικό αντάλλαγμα ή τις υποχρεωτικές επενδύσεις - αυξάνοντας έτσι τα οφέλη για το ελληνικό Δημόσιο αλλά και για την τοπική οικονομία.


Αναμένουμε το θετικό αυτό σενάριο να συνοδευτεί και από μια θετική εξέλιξη στο ζήτημα της απόδοσης στο Δήμο της χερσαίας ζώνης που δεν αφορά λιμενικές δραστηριότητες».

***

Η Διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας εξέφρασε με ανακοίνωσή της την ικανοποίησή της για την εξέλιξη της Α’ Φάσης της διαγωνιστικής διαδικασίας, η οποία ήλθε ως αποτέλεσμα της μεθοδικής και παραγωγικής συνεργασίας με το Υπουργείο Ναυτιλία, το ΤΑΙΠΕΔ και τα συναρμόδια Υπουργεία.

Το έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, αντανακλά την εμπιστοσύνη προς το κυβερνητικό πρόγραμμα διεθνώς, και παράλληλα καταδεικνύει την αναπτυξιακή προοπτική της Θεσπρωτίας τα επόμενα χρόνια.

Η ενεργειακή αναβάθμιση του λιμένα,  η κατασκευή μαρίνας 342 θέσεων στην Ηγουμενίτσα , η αναβάθμιση των καταφυγίων σε Σύβοτα, Πλαταριά και Σαγιάδα και ο ανεφοδιασμός πλοίων με υγροποιημένο φυσικό αέριο, είναι μερικά από τα έργα που θα αποφέρουν τεράστιο όφελος στην περιοχή.

Η υλοποίηση της στρατηγικής ανάπτυξης του Οργανισμού συνεχίζεται, με σκοπό τη συνεχή βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, την αύξηση του διεθνούς του αποτυπώματος και την μεγέθυνση των οφελών για την οικονομία και το δημόσιο συμφέρον".

Εντάξει, ας δεχθούμε ότι θα έχει οφέλη η Ηγουμενίτσα από την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού. Μ ερ ι χερσαία ζώνη τι θα γίνει;  Μάλλον τίποτα... Θα την εκμεταλλεύεται και αυτή ο ιδιώτης...

epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα: Εντάξει, καλή η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού Ηγουμενίτσας, με τη χερσαία ζώνη τι θα γίνει;
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 3695146705541711685
Σχόλια
item