Θεσπρωτία: ΄Ετσι λειτουργούν σούπερ μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία και τα άλλα καταστήματα τροφίμων και στη Θεσπρωτία

Εν μέσω του δεύτερου lockdown τη λειτουργία τους συνεχίζουν κανονικά τα σούπερ μάρκετ και άλλα καταστήματα τροφίμων, όπως φούρνοι και κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, μανάβικα. 

Οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις, θα λειτουργούν καθημερινά έως τις 20:30, ενώ προβλέπεται η λειτουργία τους και τα Σαββατοκύριακα, προκειμένου να αποφευχθούν εικόνες συνωστισμού, όπως αυτές του Μαρτίου.

Μέσα στα καταστήματα τροφίμων επιτρέπεται 1 άτομο ανά 10 τ.μ. (4 άτομα 20-100 τ.μ. και 1 άτομο για κάθε 10 τ.μ. επιπλέον), ενώ προβλέπεται ειδική απολύμανση σε τροχήλατα και μη καρότσια/καλάθια.

Εξαίρεση την Κυριακή 15 Νοεμβρίου οι υπεραγορές τροφίμων καθώς και κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία θα λειτουργήσουν από τις 09:00 έως 17:00

Επίσης:

Επιτρέπεται η λειτουργία καταστημάτων οπτικών και καταστημάτων πώλησης ακουστικών βαρηκοΐας μόνο έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία σε τηλέφωνο ανάγκης που θα δίδεται από τους καταστηματάρχες.

Επιτρέπεται η λειτουργία των καταστημάτων πώλησης τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού μόνο για τις υπηρεσίες ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ’ οίκον (e-shop κτλ.), καθώς και τις υπηρεσίες πληρωμής λογαριασμών, ανανέωσης υπολοίπου, επισκευής και αντικατάστασης κινητών συσκευών.

Επιτρέπονται οι υπηρεσίες ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ’οίκον (e-shop κτλ.)

Οι υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away) και καθ΄ οδόν εξυπηρέτησης (drive through) επιτρέπονται μόνον στο πλαίσιο των λόγων μετακίνησης των πολιτών που ορίζονται στην ΚΥΑ

Λειτουργούν ακόμα:

Καθαριστήρια

Περίπτερα (24ώρο)

Φαρμακεία

Πρατήρια καυσίμων

Υπηρεσίες υγείας, κτηνιατρικών υπηρεσιών

Pet shops

Τα κομμωτήρια, κουρεία και κέντρα αισθητικής θα μπορούν να λειτουργήσουν εκτάκτως το Σάββατο 7 Νοεμβρίου και Κυριακή 8 Νοεμβρίου

Η λειτουργία των λαϊκών αγορών πραγματοποιείται με τη συμμετοχή του 50% των δραστηριοποιούμενων, λειτουργία παράλληλων αγορών και απόσταση πάγκων 5 μέτρων.

epirusblog.gr
5 of 5
Θεσπρωτία: ΄Ετσι λειτουργούν σούπερ μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία και τα άλλα καταστήματα τροφίμων και στη Θεσπρωτία
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 8631880699798506724
item