Τα επίπεδα μόλυνσης Covid-19 αυξήθηκαν στη Γερμανία σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα, παρά το μερικό απαγορευτικό, που επιβλήθηκε για το Νοέμβριο, από όταν και εντείνεται στην χώρα μια προσπάθεια ελέγχου της εξάπλωσης της πανδημίας.

Σήμερα το επιδημιολογικό Ινστιτούτο, Robert Koch, ανακοίνωσε πως το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 11.169 νέα κρούσματα κορονοϊού, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό τους σε 1.053.869, την ώρα που οι νεκροί φτάνουν τις 16.248.

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό «Focus», πάλι, ο μέσος όρος των ημερήσιων θανάτων από κορονοϊό είναι 305, γεγονός που σημαίνει πως κάθε πέντε λεπτά ένας άνθρωπος πεθαίνει στη Γερμανία από επιπλοκές της νόσου.

Μέρκελ: Κατά της απόφασης κρατιδίων να ανοίξουν τα ξενοδοχεία

Η Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, τάχθηκε σήμερα κατά του σχεδίου ορισμένων περιφερειακών κυβερνήσεων να επιτρέψουν το άνοιγα των ξενοδοχείων για τα Χριστούγεννα, προειδοποιώντας πως ελλοχεύει ο κίνδυνος να αυξηθούν τα κρούσματα κορονοϊού και να επιδεινωθεί η κατάσταση.

Παρά τη συμφωνία της περασμένης εβδομάδας για κάποια μερική χαλάρωση του lockdown, σε μια τηλεδιάσκεψη της ανώτερης ηγεσίας του συντηρητικού κόμματος της τη Δευτέρα, η Μέρκελ δήλωσε ότι δεν μπορεί να καταλάβει το σκεπτικό ορισμένων βόρειων και δυτικών κρατιδίων, όπου η πανδημία είναι λιγότερο σοβαρή, να ανοίξουν ξενοδοχεία, ώστε να συναντηθούν οικογένειες που μένουν μακριά.

Σημειώνεται πως παρά την γνωμοδότηση της Μέρκελ, στο πλαίσιο της ομοσπονδιακής δομής της Γερμανίας, οι περιφερειακοί ηγέτες είναι εκείνοι που έχουν τον τελευταίο λόγο για το τι συμβαίνει στα κρατίδιά τους.