Γιάννενα: Προαναγγελία απεργίας για το εργασιακό νομοσχέδιο από το Εργατικό Κέντρο

Την πραγματοποίηση απεργίας ενάντια στο προωθούμενο νομοσχέδιο για τα εργασιακά ζητήματα, αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων σε συνεδρίαση του την Πέμπτη, με την ημερομηνία της να είναι σε συνάρτηση με τον χρόνο που η κυβέρνηση εισάγει το νομοσχέδιο στη Βουλή.

Σε ανακοίνωσή του, το Εργατικό Κέντρο κάνει λόγο για «νομοθετικό τερατούργημα» και «ανατροπές του αιώνα», υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση προωθεί 10 ώρες δουλειάς την ημέρα, χωρίς πρόσθετη αμοιβή, με «αντάλλαγμα» αντίστοιχη μείωση ωρών ή ρεπό ή ημέρες άδειας σε 6μηνη βάση μειώνοντας έτσι τον μέσο μισθό, αύξηση των ωρών των νόμιμων υπερωριών, μονιμοποιώντας την εντατικοποίηση, και προσθήκη επιχειρήσεων και εργασιών στη λίστα που ήδη επιτρέπει την εργασία την Κυριακή, υπονομεύοντας περαιτέρω την Κυριακή- αργία. 

Ταυτόχρονα, αναφέρει ότι η κυβέρνηση ποινικοποιεί περαιτέρω τη συνδικαλιστική δράση, για να επιβάλει «σιγή νεκροταφείου» στους χώρους δουλειάς.

«Τώρα να σημάνει συναγερμός. Δούλοι του 21ου αιώνα δε θα γίνουμε. Κάθε τίμιος εργάτης, κάθε τίμιος συνδικαλιστής να σηκώσει ανάστημα. Ο οργανωμένος λαός μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω, να επιβάλει το δίκιο του», σημειώνεται σε ανακοίνωση.

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Προαναγγελία απεργίας για το εργασιακό νομοσχέδιο από το Εργατικό Κέντρο
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 3429823748010835100
item