Θεσπρωτία: Ο τουρισμός στη Θεσπρωτία έχει πάρει τα κάτω του... Δραματική έκκληση από τους επιχειρηματίες Θεσπρωτία: Ο τουρισμός στη Θεσπρωτία έχει πάρει τα κάτω του... Δραματική έκκληση από τους επιχειρηματίες | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Θεσπρωτία: Ο τουρισμός στη Θεσπρωτία έχει πάρει τα κάτω του... Δραματική έκκληση από τους επιχειρηματίες

Λόγω του κορωνοϊού ο τουρισμός στη Θεσπρωτία έχει πάρει τα κάτω του.

Οι τουριστικοί επιχειρηματίες στη Θεσπρωτία ξεκαθαρίζουν ότι για την κατάσταση της πανδημίας δεν ευθύνεται ο τουρισμός.

Όπως υποστηρίζουν, οι τουριστικές επιχειρήσεις τήρησαν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ήταν παραπάνω από τυπικές στην υποστήριξη της Υγείας.

Απευθύνουν δραματική έκκληση για τον κλάδο, αφού κάποιοι από αυτούς, όπως εξελίσσονται τα πράγματα, δεν ξέρουν αν αύριο θα υπάρχουν οι επιχειρήσεις τους.

Γι' αυτό χρειάζονται μια σειρά από παρεμβάσεις, για να πάρουν ανάσα οι τουριστικές επιχειρήσεις, οι οποίες ζητούν περισσότερα χρήματα από την περιφέρεια Ηπείρου και το κράτος, ώστε να αναπληρωθεί ένα μικρό τμήμα του χαμένου τζίρου. 

Ταυτόχρονα, όπως λένε τουριστικοί επιχειρηματίες του νομού, πρέπει να ξεμπλοκαριστούν οι διαδικασίες και να γίνουν γρηγορότερες οι αποπληρωμές των προγραμμάτων.

Αλλά και να επιδοτηθούν οι εργατικές εισφορές τουλάχιστον για 2 χρόνια, με μείωσή τους στα επίπεδα του 2017.
Απαραίτητο είναι να επεκταθεί το πρόγραμμα «τουρισμός για όλους» με τα voucher και να δοθεί προτεραιότητα στην ψηφιακή προβολή του τουρισμού.
epirusblog.gr
5 of 5
Θεσπρωτία: Ο τουρισμός στη Θεσπρωτία έχει πάρει τα κάτω του... Δραματική έκκληση από τους επιχειρηματίες
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 5998882002067173248
Σχόλια
item