Άρτα: Δεύτερο καταφύγιο αδέσποτων ζώων στην Άρτα Άρτα: Δεύτερο καταφύγιο αδέσποτων ζώων στην Άρτα | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Άρτα: Δεύτερο καταφύγιο αδέσποτων ζώων στην Άρτα

Μέσω του προγράμματος "ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ", η κατασκευή του δεύτερου καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς στο Δήμο Αρταίων...

Στην κατασκευή νέου καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς στον λόφο Περάνθης, προχωρά ο Δήμος Αρταίων, μετά την ένταξη της πράξης στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» και την εξασφάλιση χρηματοδότησης ύψους 750.000 ευρώ.

Το έργο του νέου καταφυγίου περιλαμβάνει την κατασκευή, την διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, την προμήθεια και τον εξοπλισμό των εγκαταστάσεων του καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς του Δήμου Αρταίων.

Με την κατασκευή του νέου καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς, διασφαλίζεται η προστασία τους και η δημόσια ασφάλεια, ενώ δημιουργούνται καλύτερες συνθήκες φιλοξενίας για τα ζώα συντροφιάς.

Αξίζει να αναφερθεί, ότι ο Δήμος Αρταίων από το 2015, λειτουργεί στις εγκαταστάσεις της ΚΟΜΔΕ, το πρώτο καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων, στον οποίο χώρο φιλοξενούνται προσωρινά τα αδέσποτα ζώα που περισυλλέγονται από διάφορα σημεία, του Δήμου.

Τα αδέσποτα ζώα, αφού περισυλλέγονται, μεταφέρονται στους κτηνιάτρους, με τους οποίους ο Δήμος είναι συμβεβλημένος, για να στειρωθούν, εμβολιασθούν και να δεχτούν την περίθαλψη, σύμφωνα με όσα ορίζει η σχετική νομοθεσία και στην συνέχεια να επιστρέψουν στο φυσικό τους περιβάλλον.

«Τα ζώα δικαιούνται την φροντίδα μας και εμείς ανταποκρινόμαστε στο δικαίωμά τους αυτό», δήλωσε ο Δήμαρχος Χρήστος Τσιρογιάννης.
epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Δεύτερο καταφύγιο αδέσποτων ζώων στην Άρτα
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 2036106596859607216
Σχόλια
item