Μπορέλ: Δεν υπάρχουν θετικά μηνύματα από Τουρκία -Απαιτούμε αλλαγή τακτικής Μπορέλ: Δεν υπάρχουν θετικά μηνύματα από Τουρκία -Απαιτούμε αλλαγή τακτικής | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Μπορέλ: Δεν υπάρχουν θετικά μηνύματα από Τουρκία -Απαιτούμε αλλαγή τακτικής

«Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν θετικά μηνύματα από την πλευρά της Τουρκίας» τόνισε ο ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης των Ευρωπαίων Υπουργών Εξωτερικών.

Ο Ζοζέπ Μπορέλ υπογράμμισε ότι η ΕΕ επαναλαμβάνει «την αλληλεγγύη της ΕΕ στην Ελλάδα και την Κύπρο» και προσέθεσε ότι «είναι σημαντικό η Τουρκία να καταλάβει ότι η συμπεριφορά της μεγαλώνει την απόστασή της από την ΕΕ». 

«Για να επιστρέψουμε στην θετική ατζέντα, όπως ευχόμαστε, θα απαιτήσουμε θεμελιώδη αλλαγή της τακτικής από την πλευρά της Τουρκίας» σημείωσε.

Ταυτόχρονα, ο Μπορέλ ανέφερε ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα δώσει «τις κρίσιμες κατευθύνσεις τον επόμενο μήνα», επισημαίνοντας ότι «ο χρόνος κυλά και πλησιάζουμε σε καθοριστική στιγμή της σχέσης της ΕΕ με την Τουρκία». 

Τέλος, ο Ύπατος Εκπρόσωπος έκανε λόγο για «πολύ αρνητικά γεγονότα» αναφερόμενος στις πρόσφατες εξελίξεις στα Βαρώσια.


epirusblog.gr
5 of 5
Μπορέλ: Δεν υπάρχουν θετικά μηνύματα από Τουρκία -Απαιτούμε αλλαγή τακτικής
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 1307534535061605606
Σχόλια
item