Οι συνήθειες που πρέπει να διατηρήσουμε κατά τη διάρκεια της καραντίνας για την ευεξία μας

Η τρέχουσα πανδημία του COVID-19 ανάγκασε το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού να παραμείνει στο σπίτι.

Η σκέψη να φοράτε τις πιτζάμες σας όλη μέρα είναι δελεαστική, χωρίς αμφιβολία, ωστόσο δεν είναι ότι καλύτερο για την ψυχολογία μας.

Ποιες είναι οι συνήθειες που πρέπει να διατηρούμε κατά την καραντίνα για να νιώθουμε καλύτερα με τον εαυτό μας; 

Ντους σε καθημερινή βάση. 

Το καθημερινό ντους ενεργοποιεί το μεταβολισμό και διατηρεί το δέρμα και τα μαλλιά μας καθαρά. Επιπλέον, σας βοηθά να ξυπνήσετε και να ξεκινήσετε τη μέρα σας. Εάν προτιμάτε να κάνετε ντους τη νύχτα, είναι επίσης ένας καλός τρόπος να χαλαρώσετε πριν πάτε για ύπνο.

Αλλάξτε τα ρούχα σας. 

Αντί να μένετε με τις πιτζάμες σας όλη την ημέρα, είναι σημαντικό να φοράτε κατάλληλα ρούχα για κάθε περίσταση, ακόμα κι αν είστε στο σπίτι. Με αυτόν τον τρόπο, θα στείλετε ένα συγκεκριμένο μήνυμα στον εγκέφαλό σας. Ήρθε η ώρα να πας στη δουλειά… Ήρθε η ώρα να ασκηθείς… Τώρα, ήρθε η ώρα να ξεκουραστείς κ.λπ.

Βουρτσίστε τα μαλλιά σας και περιποιηθείτε τον εαυτό σας. 

Θα πρέπει να κάνετε πράγματα που θα σας κάνουν να νιώθετε καλά. Ένα νέο χτένισμα, το βάψιμο των νυχιών, να βάλετε λοσιόν, μακιγιάζ ή ακόμα και να ξυριστείτε… Το να νιώθετε καλά με την εμφάνισή σας θα σας βοηθήσει να νιώσετε καλύτερα συνολικά.

Βουρτσίστε τα δόντια σας μετά από κάθε γεύμα. 

Αυτό δεν είναι απλώς μια βασική συνήθεια όταν πρόκειται για τη σωματική σας υγεία. Η οδοντική υγιεινή στέλνει το μήνυμα ότι φροντίζουμε τον εαυτό μας, γεγονός που ενισχύει επίσης την ψυχική μας ευεξία.

epirusblog.gr
5 of 5
Οι συνήθειες που πρέπει να διατηρήσουμε κατά τη διάρκεια της καραντίνας για την ευεξία μας
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 1169841959020915598
item