Γιάννενα: Παρέμβαση του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων στον εισαγγελέα για το όργιο καταστολής...

Κλιμάκιο του εργατικού κέντρου Ιωαννίνων έκανε παρέμβαση στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων για το όργιο καταστολής και τρομοκρατίας των τελευταίων ημερών.

Καταγγείλαμε στον εισαγγελέα, τον υπερβάλλοντα ζήλο της αστυνομίας στην καταστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων, τον ξυλοδαρμό και τις συλλήψεις 2 νέων εργαζομένων κατά την χθεσινή πανεργατική απεργία, τις προσαγωγές συνδικαλιστών εργαζομένων και φοιτητών, την επιβολή προστίμων σε δεκάδες εργαζόμενους, ανέργους και φοιτητές.
 
Καταγγείλαμε τα μέτρα καταστολής και τρομοκρατίας κατά την χθεσινή ημέρα απεργίας που είναι συνέχεια του οργίου καταστολής κατά τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου, της προσαγωγής συνδικαλιστή, και τον έλεγχο συνδικαλιστών που ενημέρωναν στα σουπερ μάρκετ τις προηγούμενες ημέρες.
 
Δεν είναι τυχαίο ότι η καταστολή κορυφώθηκε κατά την χθεσινή ημέρα απεργίας, στοχεύουν στο χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης, στην τρομοκρατία και τον εκφοβισμό των εργαζομένων, στο χτύπημα  του δικαιώματος των εργαζομένων να υπερασπίζονται τα δικαιώματα τους στην υγεία , στη ζωή , στη δουλειά.
 
Απαιτούμε:
 
•   Να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες των 2 συλληφθέντων νέων εργαζομένων κατά την χθεσινή απεργία, όπως και όλες οι κατηγορίες απ τις συλλήψεις κατά τον εορτασμό του Πολυτεχνείου.
 
•    Να διαγραφούν όλα τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν
 
•    Να σταματήσουν τώρα οι προκλητικές προσαγωγές

Πηγή: vimanews.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Παρέμβαση του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων στον εισαγγελέα για το όργιο καταστολής...
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 306964310022831394
item