Συγκίνησε ο Θοδωρής Μαραντίνης - Η ανάρτηση του για τον χωρισμό και την συνεπιμέλειας των παιδιών

Ο Θοδωρής Μαραντίνης δημοσίευσε ένα βίντεο με αφορμή τους Ενεργούς Μπαμπάδες και φρόντισε να περάσει με την σειρά του το δικό του συγκινητικό μήνυμα.

Οι “Ενεργοί Μπαμπάδες” αποσκοπούν στην ενημέρωση της κοινής γνώμης για τον στόχο της κοινής ανατροφής, του ίσου χρόνου και με τους δύο γονείς και της εναλλασσόμενης κατοικίας για την προστασία της ψυχικής υγείας των παιδιών όταν οι γονείς τους έχουν χωρίσει.

Για τον λόγο αυτόν ο τραγουδιστής δημοσίευσε ένα σποτ δηλώνοντας:

«Το θέμα είναι λεπτό. Κάθε χρόνο χωρίζουν οι γονείς 16,000 παιδιών κατά μέσο όρο. Αν το καλοσκεφτεί κανείς πρόκειται για μία ολόκληρη γενιά. Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν, όταν χωρίζουν οι γονείς, να μη νιώθουν τα παιδιά ότι και αυτά χωρίζουν αναγκαστικά με έναν από τους δύο. 

Και έτσι να μην αισθάνονται συναισθηματική εγκατάλειψη και αποξένωση. 

Ήρθε η στιγμή να αποδείξουμε λοιπόν ότι εστιάζουμε στην πραγματική ευτυχία των παιδιών και στις αληθινές τους ανάγκες και να χτίσουμε γύρω από αυτές ένα οικοδόμημα ισχυρό και να θεσπίσουμε νόμους που να διασφαλίζουν ότι στη ζωή τους δεν θα αλλάξει τίποτα επειδή οι γονείς τους αποφάσισαν να ζουν χωριστά.

της υποχρεωτικής συνεπιμέλειας και του ίσου χρόνου επικοινωνίας σκοπός είναι να προστατεύεται το δικαίωμα κάθε παιδιού να ανατρέφεται και από τους δύο γονείς του. 

Έτσι, διαφυλάσσεται ο συναισθηματικός του κόσμος και η ευτυχία του. Κάτι που θα έπρεπε να είναι βασικό μέλημα όλων των γονιών του κόσμου χωρισμένων και μη. 

Μόνο τότε θα μπορέσουμε να κοιτάμε τα παιδιά μας στα μάτια και να μη χρειαστεί να ζητάμε απαντήσεις στο πιο βασικό, στο πιο ουσιαστικό, στο πιο αληθινό του ερώτημα: «Γιατί δεν μπορώ να σε βλέπω πιο πολύ; Ποιος το απαγορεύει; Σε χρειάζομαι».

Δείτε παρακάτω ολόκληρο το βίντεο του Θοδωρή Μαραντίδη


epirusblog.gr
5 of 5
Συγκίνησε ο Θοδωρής Μαραντίνης - Η ανάρτηση του για τον χωρισμό και την συνεπιμέλειας των παιδιών
epirusblog.gr
5 of 5
show biz 5311554593314257945
item