Γιάννενα: Κορωνοϊός - 56 κρούσματα σε Κέντρο Φροντίδας στα Ιωάννινα Γιάννενα: Κορωνοϊός - 56 κρούσματα σε Κέντρο Φροντίδας στα Ιωάννινα | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Κορωνοϊός - 56 κρούσματα σε Κέντρο Φροντίδας στα Ιωάννινα

Συναγερμός έχει σημάνει σε ιδιωτικό Κέντρο Φροντίδας στα Ιωάννινα, καθώς θετικοί διαγνώστηκαν στον κορωνοϊό 56 ηλικιωμένοι που φιλοξενούνταν εκεί. 

Για την υπόθεση έχει διαταχθεί εισαγγελική έρευνα από τον Εισαγγελέα κατόπιν αιτήματος από το διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας. 

Από το σύνολο των ηλικιωμένων που διαγνώστηκαν θετικοί στον covid-19 έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία της Ηπείρου 21, ενώ οι υπόλοιποι (35) παραμένουν στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Φροντίδας.

«Είμαστε σε απόγνωση. Έχουμε πλήρη αδυναμία προστασίας των ηλικιωμένων. Είναι βαριά περιστατικά, άνθρωποι που υποστηρίζονται με οξυγόνο. 

Επικοινωνήσαμε με την Πολιτική Προστασία και μας είπαν ότι θα μεταφερθούν αλλού οι ηλικιωμένοι. Δεν γνωρίζουμε, όμως, ακόμη πού», είπε στο ethnos.gr ο ιδιοκτήτης του γηροκομείου Χρήστος Ζαμπίρας.

Στο μεταξύ με εντατικούς ρυθμούς και με ανακατανομή χώρων μεταξύ των κλινικών προχωρά η διαδικασία για την ολοκλήρωση ίδρυσης τέταρτης Μονάδας Λοιμωδών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. 

Το προηγούμενο διάστημα και κάτω από τις μεγάλες ανάγκες που δημιουργήθηκαν από την έκρηξη κρουσμάτων τον Οκτώβριο τέθηκαν σε λειτουργία δύο Μονάδες πέραν της πρώτης που είχε ξεκινήσει την λειτουργία της την άνοιξη. 

Με την τέταρτη Μονάδα θα προστεθούν άλλες 25 περίπου κλίνες στη δυναμικότητα του Νοσοκομείου οι οποίες σε πρώτη φάση δεν θα διαθέτουν αρνητική πίεση.


epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Κορωνοϊός - 56 κρούσματα σε Κέντρο Φροντίδας στα Ιωάννινα
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 8546269295940773333
Σχόλια
item