Δείχνουν ο ένας τον άλλον οι τρεις ανήλικοι για την φρικτή δολοφονία της 50χρονης στην Αγία Βαρβάρα Δείχνουν ο ένας τον άλλον οι τρεις ανήλικοι για την φρικτή δολοφονία της 50χρονης στην Αγία Βαρβάρα | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Δείχνουν ο ένας τον άλλον οι τρεις ανήλικοι για την φρικτή δολοφονία της 50χρονης στην Αγία Βαρβάρα

Στις φυλακές ανηλίκων βρίσκονται πλέον όλοι οι εμπλεκόμενοι για τη στυγερή δολοφονία της 50χρονης στην Αγία Βαρβάρα.

Η 15χρονη κόρη του θύματος, που φέρεται ως ηθική αυτουργός της δολοφονίας, κρίθηκε προφυλακιστέα από την ανακρίτρια ανηλίκων και τον εισαγγελέα, όπως και ο 17χρονος φίλος της, ενώ την Τετάρτη είχε προφυλακιστεί και ο τρίτος νεαρός -16 ετών- που εμπλέκεται στο φονικό.

Στην απολογία της, σύμφωνα με πληροφορίες, η κόρη του θύματος επιβεβαίωσε τα όσα ομολόγησε στους αστυνομικούς: ότι δηλαδή αποφάσισε να βάλει σε εφαρμογή το σχέδιο εξόντωσης της μητέρας της μαζί με τον 17χρονο φίλο της, επειδή είχαν συχνούς και έντονους καβγάδες.

Παράλληλα, παραδέχθηκε πως βρισκόταν στο διπλανό δωμάτιο την ώρα του φόνου, χωρίς να κάνει κάτι για να αποτρέψει το έγκλημα. «Δεν ξέρω λεπτομέρειες της δολοφονίας, ούτε θέλω να μάθω» φέρεται να είπε. «Ετρεμα όταν άκουγα τις κραυγές της μητέρας μου».

Η κοπέλα στην απολογία της φέρεται να υπέδειξε τον 16χρονο ως τον δράστη της δολοφονίας, λέγοντας ότι τον χρειαζόταν για βοήθεια και πως ο ίδιος επέμενε να λάβει μέρος στο έγκλημα, χωρίς να γνωρίζει τον λόγο. 

Μάλιστα, φέρεται να υποστήριξε ότι ο 16χρονος έστελνε μηνύματα στο Facebook ρωτώντας πότε θα γίνει το έγκλημα!

Ο δικηγόρος της 15χρονης, Σπύρος Δημητρίου, υπέβαλε αίτημα ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης και τοξικολογικής εξέτασης και δήλωσε ότι «η 15χρονη ανέφερε στην ανακρίτρια πως έχει μετανιώσει, αν και δεν είμαι σίγουρος ότι έχει συνειδητοποιήσει τι έχει κάνει». 

Οσον αφορά τα κίνητρα του φόνου, ο κ. Δημητρίου δεν μπόρεσε να δώσει εξήγηση: «οι δικαστικές αρχές επέμειναν πολύ για να καταλάβουν τι συνέβη. 

Η ίδια ανέφερε κάποια περιστατικά και κάποια προβλήματα που είχαν, αλλά αυτά δεν ξεφεύγουν από τους γνωστούς τσακωμούς που έχουν οι έφηβοι με τις οικογένειές τους».

Σε ό,τι αφορά τους δύο νεαρούς κατηγορούμενους, αμφότεροι υποδεικνύουν ο ένας τον άλλον ως φυσικό αυτουργό, με τις δικαστικές αρχές να μην πείθονται και να τους οδηγούν στη φυλακή. 

Σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου περί ανηλίκων, η προφυλάκισή τους δεν μπορεί να κρατήσει πάνω από έξι μήνες, χρονικό διάστημα κατά το οποίο πρέπει να ολοκληρωθεί η δίκη.

epirusblog.gr
5 of 5
Δείχνουν ο ένας τον άλλον οι τρεις ανήλικοι για την φρικτή δολοφονία της 50χρονης στην Αγία Βαρβάρα
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 8145936988144692429
Σχόλια
item