Επίθεση στη Βιέννη: Έρευνες στα σπίτια 4 υπόπτων στη Γερμανία για σχέσεις με τον δράστη Επίθεση στη Βιέννη: Έρευνες στα σπίτια 4 υπόπτων στη Γερμανία για σχέσεις με τον δράστη | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Επίθεση στη Βιέννη: Έρευνες στα σπίτια 4 υπόπτων στη Γερμανία για σχέσεις με τον δράστη

Έρευνες στα σπίτια τεσσάρων ανθρώπων στη Γερμανία πραγματοποιεί η αστυνομία για σχέσεις με τον δράστη της επίθεσης στη Βιέννη, ο οποίος σκότωσε τη Δευτέρα τέσσερις ανθρώπους, ανοίγοντας πυρ σε μπαρ στην αυστριακή πρωτεύουσα.

Το τμήμα δίωξης εγκλήματος BKA της γερμανικής αστυνομίας ανακοίνωσε ότι πραγματοποιεί έρευνες σε σπίτια και επιχειρήσεις στις πόλεις Όσναμπρικ και Κάσελ και στην περιοχή Πίνεμπεργκ, κοντά στο Αμβούργο. 

«Δεν υπάρχει σε αρχικό στάδιο η υποψία ότι οι τέσσερις αυτοί, τους οποίους αφορούν οι σημερινές έρευνες, μετείχαν στην επίθεση, αλλά πιστεύεται ότι είχαν σχέσεις με τον φερόμενο δράστη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τα εντάλματα έρευνας εκδόθηκαν μετά τη μεταβίβαση πληροφοριών από τις αυστριακές εισαγγελικές αρχές στην γερμανική εισαγγελία, σύμφωνα με την BKA.

Παράλληλα και η Ελβετία έχει συλλάβει δύο άνδρες σε σχέση με την επίθεση της Δευτέρας, ενώ η Αυστρία βρίσκεται σε στενή επαφή με άλλη μία χώρα, την οποία δεν έχει κατονομάσει, στο πλαίσιο των ερευνών της, σύμφωνα με δήλωση που έκανε χθες, Πέμπτη, ο Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών Καρλ Νέχαμερ.

Στην Αυστρία και οι 15 συλληφθέντες σε σχέση με την φονική επίθεση της Δευτέρας ανήκουν στον ριζοσπαστικό ισλαμιστικό χώρο, σύμφωνα με αξιωματούχους του αυστριακού υπουργείου Εσωτερικών.

epirusblog.gr
5 of 5
Επίθεση στη Βιέννη: Έρευνες στα σπίτια 4 υπόπτων στη Γερμανία για σχέσεις με τον δράστη
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 7799669131450270592
Σχόλια
item