Γιάννενα: ΔΕΥΑΙ - Θετικά δείγματα κορωνοϊού στο 40% της δειγματοληψίας Γιάννενα: ΔΕΥΑΙ - Θετικά δείγματα κορωνοϊού στο 40% της δειγματοληψίας | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: ΔΕΥΑΙ - Θετικά δείγματα κορωνοϊού στο 40% της δειγματοληψίας

Σε εβδομαδιαία βάση πλέον οι έλεγχοι στα λύματα της πόλης

Ολοκληρώθηκαν την Τρίτη οι αναλύσεις της έβδομης και όγδοης σειράς δειγμάτων ακαθάρτων υδάτων στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων.

Όπως ανακοίνωσε η ΔΕΥΑΙ, τα αποτελέσματα των αναλύσεων της έβδομης σειράς έδειξαν θετικό σήμα στην περιοχή του Κατσικά. Στις αναλύσεις της όγδοης σειράς δειγμάτων το σήμα αυτό δεν επανεντοπίστηκε.

Η όγδοη ανάλυση έδειξε θετικά σήματα στο 40% των σημείων δειγματοληψίας. Συγκεκριμένα, θετικό σήμα ανιχνεύτηκε στη Βιομηχανική Περιοχή, στη δομή προσφύγων της Αγίας Ελένης, και στο σημείο απορροής στη συμβολή των οδών Νικοπόλεως & Παπαναστασίου.

Επίσης ανιχνεύτηκε θετικό σήμα στην περιοχή των Σεισμοπλήκτων (όπου απορρέει και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο) και στην είσοδο των εγκαταστάσεων του Βιολογικού Καθαρισμού (σε μεγαλύτερη εγγύτητα με την Βιομηχανική Περιοχή και τη δομή προσφύγων της Αγίας Ελένης).

Τέλος, όπως δήλωσε χθες και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ, Άρης Μπαρτζώκας, λόγω της καθημερινής εμφάνισης μεγάλου αριθμού κρουσμάτων κορωνοϊού, τα Εργαστήρια Υγιεινής και Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, σε συνεργασία με τη ΔΕΥΑΙ έχουν αυξήσει την συχνότητα των ελέγχων στα ακάθαρτα ύδατα της πόλης η οποία πλέον διεξάγεται σε εβδομαδιαία βάση.

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: ΔΕΥΑΙ - Θετικά δείγματα κορωνοϊού στο 40% της δειγματοληψίας
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 6091767368105725972
Σχόλια
item