3 φυσικά αντικαταθλιπτικά που έχουμε στην κουζίνα μας

Το άγχος εκδηλώνεται με διάφορους τρόπους, όπως ταχυκαρδία, γρήγορη εξάντληση και κόπωση, πονοκεφάλους, διαταραχές του πεπτικού συστήματος και αϋπνία.

Πρόσφατη έρευνα έδειξε, πως ένα μεγάλο ποσοστό των νέων αντιμετωπίζει έντονο στρες και το 13% από αυτούς, οδηγείται σε αυτοτραυματισμούς. Οι ειδικοί προτείνουν τεχνικές ελέγχου αναπνοής, ως μέθοδο για την αντιμετώπισή του.

Ωστόσο, υπάρχουν και κάποιες τροφές που φημίζονται για τις αγχολυτικές και χαλαρωτικές τους ιδιότητες και λειτουργούν ως φυσικά αντικαταθλιπτικά, τονώνουν τη διάθεση και καταπολεμούν την αϋπνία.

Καρύδια

Τα καρύδια αποτελούν μια θρεπτική τροφή που ωφελεί ποικιλοτρόπως τον εγκέφαλό μας ενώ παράλληλα μπορούν να μας χαρίσουν ήρεμο ύπνο. Το βασικό είναι ότι περιέχουν μελατονίνη, η οποία φαίνεται να αυξάνει τις συγκεντρώσεις της συγκεκριμένης ορμόνης στο αίμα.

Πράσινο τσάι

Το πράσινο τσάι έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι επηρεάζει τα επίπεδα σεροτονίνης στον εγκέφαλο, τα οποία ευθύνονται για την καλή μας διάθεση. Δύο φλιτζάνια πράσινο τσάι την ημέρα είναι ιδανικά!

Αβοκάντο

Το συγκεκριμένο φρούτο περιέχει μεταξύ άλλων λουτεΐνη, β-καροτένιο, βιταμίνη Ε και φυλλικό οξύ και θωρακίζει τον οργανισμό μας απέναντι στο έντονο στρες. Επιπλέον είναι πλούσιο σε λιπαρά δηλαδή σε ωφέλιμα μονοακόρεστα λιπαρά.

epirusblog.gr
5 of 5
3 φυσικά αντικαταθλιπτικά που έχουμε στην κουζίνα μας
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 1832306302693159839
item