Ήπειρος: Συνολικά 3.815 πρόσφυγες μένουν σήμερα στην Ήπειρο Ήπειρος: Συνολικά 3.815 πρόσφυγες μένουν σήμερα στην Ήπειρο | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ήπειρος: Συνολικά 3.815 πρόσφυγες μένουν σήμερα στην Ήπειρο

Συνολικά 3.815 αιτούντες άσυλο και πρόσφυγες διαμένουν αυτή τη στιγμή στην Ήπειρο, εκ των οποίων οι 2.302 βρίσκονται στα όρια του Δήμου Ιωαννιτών. 

Αυτό έγινε γνωστό στο πλαίσιο της συνάντησης που διοργάνωσε η Αστική Ομάδα Εργασίας για τους πρόσφυγες, η οποία λόγω των υγειονομικών συνθηκών πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά.

Στη συνεδρίαση έγινε εκτενής συζήτηση για την κατάσταση στις δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών που λειτουργούν στην Ήπειρο, ενώ συζητήθηκαν επίσης η αποτελεσματική διαχείριση της πανδημίας στη βάση ενός κοινού προγραμματισμού για όσο διάστημα ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα.

Παράλληλα, συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν στη μεταφορά μαθητών και την ολοκλήρωση της διαδικασίας προσλήψεων εκπαιδευτικού προσωπικού από το Υπουργείο Παιδείας, στην ολοκλήρωση της μεταφοράς υπηρεσιών από το πρόγραμμα ESTIA I στο ESTIA II, στην ανάγκη συνέχισης του προγράμματος του ΟΑΕΔ για την υποστήριξη των δομών φιλοξενίας με βοηθητικό προσωπικό και τέλος στη συνεργασία των υπηρεσιών του Δήμου σε τεχνικά θέματα με δομές της υπηρεσίας υποδοχής και ταυτοποίησης, τις δομές υγείας και τη Περιφέρεια Ηπείρου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Ομάδα συντονίζει ο Δήμος Ιωαννιτών με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και τη συμμετοχή της Διεύθυνσης Κοινωνικής Ένταξης και Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, όλων των δομών φιλοξενίας της Ηπείρου, της Περιφέρειας Ηπείρου, της Ελληνικής Αστυνομίας, της Διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου «Γ. Χατζηκώστα», του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Ηπείρου, του ΟΚΠΑΠΑ, του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, του ΕΟΔΥ και όλων των εμπλεκομένων φορέων της περιοχής.

Πηγή: proinoslogos.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Ήπειρος: Συνολικά 3.815 πρόσφυγες μένουν σήμερα στην Ήπειρο
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 271360506903308552
Σχόλια
item