Τροπολογία Κικίλια: Πρόσληψη 300 μόνιμων γιατρών στις ΜΕΘ - Επίταξη ιδιωτικών κλινικών

Την άμεση πρόσληψη 300 μόνιμων γιατρών στις ΜΕΘ και την περαιτέρω αύξηση κλινών εντατικής θεραπείας προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στην Βουλή καταθέτοντας την σχετική τροπολογία.

Ο υπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση καταβάλλει προσπάθεια ανάσχεσης της πανδημίας ενώ πρόσθεσε ότι μέσα σε ελάχιστους μήνες έχουν διπλασιαστεί οι κλίνες ΜΕΘ ενώ έχουν προσληφθεί περισσότερα από 7.000 στελέχη υγειονομικού προσωπικού.

«Καταβάλουμε προσπάθεια για να μείνει η χώρα όρθια και το ΕΣΥ να μην αφήσει κανένα συμπολίτη μας απροστάτευτο» είπε ο κ. Κικίλιας για να προσθέσει «η τροπολογία προβλέπει άμεση πρόσληψη 300 μόνιμων ιατρών στις ΜΕΘ

Οι 200 προσλήψεις αφορούν αιτήσεις και διαδικασίες που ούτως ή άλλως τρέχουν και οι 100 επιλαχόντες. Ολοι θα περάσουν με άμεσες διαδικασίες από Δευτέρα στο ΕΣΥ».

Παράλληλα, ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι οι ειδικευόμενοι που το επιθυμούν θα μπορούν να παρατείνουν την υπηρεσία τους στο ΕΣΥ όπως επίσης θα μπορεί να παρατεθεί η θητεία ιατρών κοντά στο όριο συνταξιοδότησης που συνταξιοδοτούνται στις 31/12 δύναται επεκταθεί αν το επιθυμούν για άλλους 6 μήνες μέχρι 31/6/2021.

-Επίσης, δίνεται η δυνατότητα σε ιδιώτες γιατρούς να μπορέσουν υπηρετήσουν ΕΣΥ με ειδική σχέση εργασίας κι αποζημίωση 

Αναγκαστική επίταξη

-Παράλληλα με αυτά τα μέτρα για την ταχεία ενίσχυση του ΕΣΥ επεκτείνεται η δυνατότητα αναγκαστικής διάθεσης ιδιωτικών κλινικών και θεραπευτηρίων.

«Ζούμε πρωτόγνωρες συνθήκες και είμαι πεπεισμένος ότι παλεύοντας κι αγωνιζόμενοι όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε» τόνισε ο υπουργός.

Από την πλευρά της αντιπολίτευσης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης υποστήριξε ότι η τροπολογία αποτελεί ομολογία αποτυχίας ενώ η κυρία Ευαγγελία Λιακούλη από το Κίνημα Αλλαγής υποστήριξε ότι η τροπολογία έπρεπε να έρθει νωρίτερα στην Βουλή


epirusblog.gr
5 of 5
Τροπολογία Κικίλια: Πρόσληψη 300 μόνιμων γιατρών στις ΜΕΘ - Επίταξη ιδιωτικών κλινικών
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 1024068116157833337
item