Πρέβεζα: Συνδικάτα και σωματεία της Πρέβεζας συμμετείχαν στην 24ωρη απεργία και διαδήλωσαν στην είσοδο του Νοσοκομείου Πρέβεζας- Την επιβολή προστίμων κατά τη διάρκεια προσυγκέντρωσης κατήγγειλαν οι συνδικαλιστές

Την στήριξη της δημόσιας δωρεάν υγείας και όλων των εργαζομένων με κατάργηση των μέτρων που περιορίζουν τις ελευθερίες και βάζουν "ταφόπλακα" στις διεκδικήσεις και τις κινητοποιήσεις τους, ζήτησαν τα σωματεία και τα συνδικάτα που συναντήθηκαν σήμερα στην είσοδο του Νοσοκομείου Πρέβεζας συμμετέχοντας στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ.

Στην συγκέντρωση που σύμφωνα με την παράκληση των διοργανωτών πραγματοποιήθηκε με όλα τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας (χρήση μασκών, αποστάσεων κλπ) συμμετείχαν μεταξύ άλλων το ΠΑΜΕ, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων, τα Σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων-Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων, η συνέλευση συντονισμού ανέργων και εργαζομένων Πρέβεζας, Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις Κινήσεις Εργαζομένων Δημοσίου Πρέβεζας κ.α , ενώ υπήρχε ισχυρή αστυνομική δύναμη ωστόσο δεν δημιουργήθηκαν εντάσεις.

Οι διοργανωτές πάντως κατήγγειλαν την επιβολή προστίμων που επιβλήθηκε νωρίτερα- σε κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε σε Σούπερ Μάρκετ – σε περίπου 12 συνδικαλιστές προειδοποιώντας ότι η απάντηση τους θα είναι δυναμική.

Τον κύκλο των ομιλητών άνοιξε η πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Πρέβεζας Μαρία Τζίμα η οποία περιέγραψε τις ελλείψεις προσωπικού και μέσων που υπάρχουν στα νοσοκομεία, υπογραμμίζοντας ότι οι δαπάνες για τον τομέα της υγείας το 2021 θα είναι , εν τω μέσω μάλιστα πανδημίας, δραστικά πιο μειωμένες.

Ο Βαγγέλης Νάνος πρόεδρος του Σωματείου Γεωπόνων Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηπείρου –Λευκάδας κατήγγειλε την κυβέρνηση και τα αντεργατικά μέτρα που προωθεί με "όχημα" την πανδημία, υπογραμμίζοντας ότι θα βρει απέναντί της τους εργαζόμενους.

Χαιρετισμό απεύθυνε και ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πρέβεζας Γιώργος Πούμπης, ζητώντας ενίσχυση της δωρεάν υγείας για όλους και καλώντας τους εργαζόμενους να βρίσκονται σε επαγρύπνηση για να προλάβουν την λαίλαπα που έρχεται.

Να θυμίσουμε ότι τα βασικά αιτήματα στην σημερινή 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση είναι η προστασία της υγείας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς και τα σχολεία, μαζικές προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού και αποσυμφόρηση των μέσων μαζικής μεταφοράς, αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά του 13ου και 14 ου μισθού καθώς και η απόσυρση του νομοσχεδίου που μετατρέπει σε ιδιώνυμο και ουσιαστικά απαγορεύει τη συλλογική, συνδικαλιστική δράση.

Πηγή: Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας


epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Συνδικάτα και σωματεία της Πρέβεζας συμμετείχαν στην 24ωρη απεργία και διαδήλωσαν στην είσοδο του Νοσοκομείου Πρέβεζας- Την επιβολή προστίμων κατά τη διάρκεια προσυγκέντρωσης κατήγγειλαν οι συνδικαλιστές
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 5708888683153193926
item